x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

06 Iun 2008   •   00:00

6 iunie 2008



PERICOL. Tendinţa de a importa o cantitate mai mare de produse alimentare este din ce în ce mai puternică în ţările din vestul Europei, ceea ce poate reprezenta o ameninţare la adresa siguranţei alimentare, susţin microbiologii americani. Ei explică fenomenul prin faptul că standardele sanitare nu sînt aceleaşi în toate ţările, ceea ce poate duce la apariţia de maladii care pot fi fatale. Producătorii trebuie să se asigure că întreg procesul de producţie se derulează conform legii.

SIGURANŢĂ. Cacaua şi produsele care derivă din ea trebuie protejate, au susţinut producătorii acestei industrii într-o conferinţă de presă din cadrul Summit-ului Biodiversităţii Naţiunilor Unite la Bonn, Germania. Companiile din industria alimentară au investit extrem de mult timp şi energie pentru a veni în sprijinul lanţului de producţie a produselor din cacao, care sînt foarte cerute de consumatori. De asemenea, au fost formate organizaţii nonguvernamentale în întreaga lume pentru a se găsi cele mai bune soluţii pentru o producţie benefică, fără microbi.

VERDICT. Autoritatea de Sănătate Publică Mureş (ASP) a anunţat că toxiinfecţia alimentară apărută la nunta organizată la Căminul cultural din localitatea Sîngeorgiu de Pădure, în urma căreia 21 de persoane au ajuns la spital, a fost cauzată de carnea de porc. S-a precizat că ASP a dispus suspendarea temporară a activităţii localului.

×
Subiecte în articol: bun de consum