x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

25 Iun 2008   •   00:00

25 iunie 2008



MĂSURI. Autorităţile din oraşul scoţian Dundee au hotărît să îi ajute pe fumători să renunţe la viciu cu ajutorul unor sume de bani din care să îşi cumpere alimente. Cei care decid să se lase de fumat vor primi lunar 50 de lire sterline, din care îşi vor putea cumpăra alimente, în nici un caz ţigări sau alcool, relatează Reuters. Foştii fumători trebuie să facă dovada cumpărăturilor şi să treacă un test de respiraţie, prin care vor fi verificaţi dacă au renunţat sau nu la ţigară.

BOLI DE INIMĂ. Orezul roşu reduce cu 45% riscul bolilor cardiovasculare şi al cancerului, arată un material publicat în ultimul număr al American Journal of Cardiology. La studiu au participat 5.000 de chinezi, cu vîrste între 18 şi 70 de ani. S-a dovedit că orezul şi extractul de orez roşu favorizează refacerea după un infarct. Efectele benefice ale orezului roşu se datorează conţinutului său: fibre alimentare, magneziu, seleniu, fier, vitamine din grupul B, tricină (substanţă cu efect anticancerigen). Orezul roşu este aliment tradiţional în China, Japonia şi alte ţări din Asia.

VIN ROŞU. Un pahar cu vin roşu zilnic este singura băutură alcoolică permisă diabeticilor, potrivit unui studiu efectuat la Universitatea California. Cercetătorii americani au demonstrat că vinul roşu are un efect asemănător celui produs de o doză mică de insulină, determinînd revenirea glicemiei la limitele normale.

×
Subiecte în articol: roşu alimentaţie sănătoasă