x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

05 Iul 2008   •   00:00

5 iulie 2008



ANTIOXIDANT. Licopenul, substanţă care conferă roşiilor culoarea specifică, poate fi la fel de eficient ca şi statina în reducerea formării plăgilor în artere, care duc la arteroscleoză, sugerează un studiu realizat pe iepuri de o echipă de cercetători de la Universitatea din Changsha, China. Licopenul este un antioxidant care se găseşte în fructele şi legumele care au culoarea roşie sau portocalie. De asemenea, acesta mai poate fi utilizat şi ca supliment alimentar. Studiile anterioare efectuate pe acesta au arătat şi rolul benefic pe care licopenul îl are asupra inimii şi a prostatei, dar şi de prevenire a diferitelor tipuri de cancere.

ACT NORMATIV. Nevoia de o nouă legislaţie europeană în ceea ce priveşte prezenţa informaţiilor nutriţionale pe etichetele alimentelor a fost confirmată de un sondaj realizat de Confederaţia Alimentelor şi Industriei Băuturilor din Europa. După realizarea acestui pas, proiectul de lege este dezbătut în cadrul Consiliului European şi al Parlamentului. Concret, dacă legea va fi adoptată, pe etichetele produselor vor trebui afişate pe partea din faţă a produsului cantitatea zilnică recomandată de calorii, zahăr, grăsimi, grăsimi saturate şi sare. De remarcat este faptul că acest studiu de piaţă a fost efectuat numai pe bază de voluntariat, iar rezultatele au fost cu mult peste aşteptări, persoanele care s-au înscris fiind într-un număr foarte mare.

TEST. Extractele din frunze de anghinare pot reduce nivelul colesterolului persoanelor sănătoase adulte, sugerează cercetătorii englezi. Realizatorii testului spun că aceste rezultate vin ca o încurajare pentru efectuarea de teste pentru persoanele care au probleme cu colesterolul. Conform datelor furnizate de Departamentul de Sănătate, 18% dintre bărbaţii din Statele Unite ale Americii au avut colesterolul mărit, iar femeile cu patru procente mai mult. De asemenea, extractele din frunze de anghinare pot preveni stările depresive, mai ales în cazul persoanelor sensibile sau care au primit o veste proastă de curînd. Testele vor continua.

×
Subiecte în articol: bun de consum