x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

22 Iul 2008   •   00:00
Info

22 iulie 2008:Aroma cafelei poate reduce stresul într-o mai mare măsură decît băutura în sine, arată un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Coreea de Sud pe cîteva raţe

STUDIU. Consumul de produse cu bacterii probiotice poate reduce complicaţiile gutei, care apare prematur la copii, sugerează un nou studiu realizat în Marea Britanie. Probioticele sînt culturi vii de bacterii asemănătoare celor care trăiesc în colon, folosite drept suplimente alimentare datorită efectelor benefice pe care le au asupra organismului. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, probioticele sînt definite ca microorganisme vii, care aduc beneficii atunci cînd sînt administrate în cantităţi adecvate. Cea mai bună cale prin care acestea pot fi dobîndite este alăptatul în primele luni de viaţă. Laptele praf cu probiotice reprezintă încă o zonă foarte sensibilă pentru industria alimentară britanică, din cauza problemei pe care producătorii o au în ceea ce priveşte promovarea acestuia. Ei trebuie să fie foarte atenţi la conţinutul reclamelor, pentru a nu avea un conţinut abuziv.


MIREASMĂ BENEFICĂ. Aroma cafelei poate reduce stresul într-o mai mare măsură decît băutura în sine, arată un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Coreea de Sud pe cîteva raţe. Aroma cafelei prăjite determină accelerarea activităţii unor celule din creier, inclusiv a celor care produc proteine care fac activităţi specifice  antioxidanţilor, potrivit studiului. Experţii sînt de părere că vitaminele A, C şi E şi carotenoizi ca beta-carotenul au efecte extrem de protective asupra celulelor creierului. Ei elimină toate moleculele toxice, numite radicali liberi, care provoacă stres oxidativ şi pot avea efecte negative asupra celulelor ADN. Aproximativ 70%-80% din populaţia planetei consumă cafea zilnic.


ALTERNATIVĂ. Antioxidanţii şi fibrele provenite din procesul de fabricare a vinului pot reprezenta o alternativă sănătoasă la antioxidanţii sintetici care sînt utilizaţi la menţinerea pe raft a cărnii de peşte, sugerează un studiu realizat în Spania. Aceasta este foarte sensibilă la schimbările de temperatură şi îşi poate modifica textura, culoarea, gustul sau mirosul dacă nu este păstrată în condiţii optime.

×
Subiecte în articol: bun de consum