x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    25 Iun 2007   •   00:00
SFATURI. Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului vine cu o serie de indicaţii pentru produsele lactate. Astfel, consumatorii trebuie să fie atenţi la modul de prezentare a ambalajului. Dacă acesta este bombat inseamnă că a inceput procesul de fermentare. De asemenea trebuie să acorde atenţie condiţiilor de depozitate atăt in magazinul de desfacere, căt şi la domiciliu. Mai sunt sfătuiţi să solicite vănzătorului, dacă magazinul nu are sistem de autoservire, să arate eticheta produsului pentru a analiza compoziţia şi incadrarea in data durabilităţii minimale şi să solicite şi să păstreze bonul de casă in cazul in care doresc să reclame calitatea unui produs.


MĂSURI. Autoritatea de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud (ASPBN) a dispus sistarea definitivă a activităţii cofetăriei din municipiu, care a furnizat torturi de mireasă infestate cu salmonella din cauza cărora au ajuns in spital 54 de nuntaşi. Aceasta a primit şi o amendă de 2.500 de lei de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, iar pentru o redeschidere a laboratorului, patronii firmei ar avea nevoie de o autorizaţie din partea Biroului Unic al Camerei de Comerţ Bistriţa. Inspectorii sanitari au mai constatat că societatea avea autorizaţie de funcţionare pentru cofetăria de pe Strada Mărăşti din Bistriţa, dar, la momentul declanşării toxiinfecţiei alimentare, funcţiona intr-o locaţie neautorizată.

×
Subiecte în articol: bun de consum