x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Cristina Andreea Calin    |    30 Iun 2007   •   00:00
ATENŢIE! - Alimente perisabile
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) recomandă consumatorilor să fie atenţi la produsele alimentare pe care le cumpără, in special la cele cu grad ridicat de perisabilitate, care ar putea fi alterate din cauza căldurii. ANPC recomandă consumatorilor să fie precauţi atunci cănd cumpără produse lactate, preparate din carne, peşte proaspăt, ingheţată, unt. De asemenea, Autoritatea recomandă consumatorilor ca, in supermarketuri, chiar dacă există sistemul de aer condiţionat, să amăne achiziţionarea produselor alimentare spre sfărşitul cumpărăturilor.


INTRUNIRE - Noi standarde pentru alimente
Comisia Codex Alimentarius se va intălni săptămăna viitoare pentru a stabili noile standarde cu privire la alimentele pe bază de peşte, ouă şi la produsele pentru sugari. Membrii comisiei vor lua in considerare aplicarea unor norme drastice de igienă pentru producătorii şi distribuitorii de peşte şi ouă. De asemenea, vor stabili exact alimentele care pot avea inscripţionat pe etichetă "pentru uz medical".


COPII - Fără reclame la fast-food
Autorităţile americane sunt ingrijorate de mesajul pe care publicitatea la alimente il transmite copiilor. De aceea, Comisia Federală pentru Comunicaţii (FCC) doreşte introducerea unor măsuri pentru prevenirea obezităţii juvenile. Dacă proiectul se va aproba, la televiziunile americane nu vor mai exista reclame la produse fast-food, iar timpul publicitar total se va reduce cu 50%. Aceste măsuri vor fi completate cu campanii de educare cu privire la alimentaţia sănătoasă şi echilibrată.


DESCOPERIRE - Roşii modificate genetic
Cercetători israelieni de la Institutul Newe Ya-ar Centre au creat folosindu-se de ingineria genetică o specie de roşii care miros a trandafir şi au gust de lămăie. Conform cercetătorilor, noua specie de tomate are calităţi antimicrobiene şi impiedică apariţia paraziţilor la nivelul intestinului, numai că nu păstrează culoarea roşiei tradiţionale. Mai mult, nu are aceeaşi cantitate de antioxidanţi, benefici pentru sănătate. Â

×
Subiecte în articol: bun de consum