x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    06 Iul 2007   •   00:00

CONFIRMARE. Bărbatul internat in luna iunie la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa era bolnav de botulism, toxina botulinică descoperindu-se in carnea de porc din conserva de fasole cu costiţă pe care bărbatul a măncat-o inainte să i se facă rău. Directorul adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa a declarat că, in baza rezultatelor transmise de Institutul Cantacuzino, se confirmă serologic cazul de botulism. Dan Dumitraşcu s-a simţit rău după ce a măncat produse din conserve, care erau in termenul de valabilitate. Bărbatului i s-a administrat ser antibotulinic.

Â
ALERTĂ. Făntănile din 31 din cele 54 de localităţi din judeţul Giurgiu conţin nitriţi şi nitraţi in concentraţii ce depăşesc şi de trei ori limita maximă admisibilă. Analizele făcute de Autoritatea de Sănătate Publică Giurgiu au arătat că sunt localităţi cu concentraţii de 20% peste limita maximă admisă, dar sunt şi cazuri in care depăşirile sunt duble sau triple. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a luat măsuri de alertare a populaţiei prin marcarea făntănilor cu bulină roşie, iar copiilor de pănă la 3 ani li se va asigura apa potabilă de primării. Ministerului de Interne i s-a solicitat aprobarea fondurilor necesare pentru executarea a 12 foraje de mare adăncime pentru alimentarea cu apă in cele mai afectate localităţi.

×
Subiecte în articol: bun de consum