x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Info Bun de consum 11 iulie 2007

Info Bun de consum 11 iulie 2007

de Nicoleta Catana    |    11 Iul 2007   •   00:00

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi au confiscat in luna iulie din reţeaua unităţilor de alimentaţie publică şi de la procesatori circa 20 de tone de produse animaliere şi nonanimaliere.

NEREGULI. Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi au confiscat in luna iulie din reţeaua unităţilor de alimentaţie publică şi de la procesatori circa 20 de tone de produse animaliere şi nonanimaliere. Purtătorul de cuvănt al DSVSA Mehedinţi a declarat că toată cantitatea de produse retrasă din circuitul comercial va fi distrusă, in urma testelor de laborator constatăndu-se că acestea conţin modificări organoleptice şi că aveau termenul de valabilitate expirat, iar agenţii economici depistaţi au fost sancţionaţi administrativ cu amenzi contravenţionale de peste 50.000 lei.


DEROGARE. Ţăranii vor putea vinde direct produse primare in orice piaţă din ţară fără a fi inregistraţi la ANSVSA pănă la 1 ianuarie 2008, după această dată putănd să işi desfăşoare activitatea doar dacă s-au inscris in cadrul Agenţiei. Prevederea este cuprinsă intr-un ordin al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), care modifică un act normativ mai vechi, Ordinul 301, prelungind termenul pănă la care micii producători de alimente care işi vănd direct produsele şi comercianţii care vănd cu amănuntul se pot inregistra la ANSVSA. Iniţial, termenul limită fusese stabilit la finele lunii iulie 2007, fiind amănat pănă la 1 ianuarie 2008, iar data-limită de inregistrare a mai fost amănată o dată pănă la sfărşitul lunii iulie.

×
Subiecte în articol: bun de consum