x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Info bun de consum 19 iulie 2007

Info bun de consum 19 iulie 2007

19 Iul 2007   •   00:00

Bio-terorismul - UE ia măsuri draconice

Uniunea Europeană face un pas important pentru implementarea măsurilor de protecţie a producţiei de alimente in masă impotriva unui atac terorist, prin publicarea unui raport. Inspectorii UE doresc aplicarea unor teste mult mai dure asupra stocului de seminţe pentru a preveni o eventuală contaminare biologică, de exemplu cu antrax. Toate produsele alimentare vor fi urmărite mult mai atent pe tot parcursul pe care ele il urmează de la fermă pănă la consumator. Bio-terorismul se referă la introducerea intenţionată a aditivilor alimentari periculoşi in produsele alimentare sau in ingrediente. Pericolul ar putea proveni de asemenea din ingredientele importate dintr-o ţară care nu este membră UE.

Â

Studiu - Guma xanthan e bună

Conform unui studiu, adaosul de gumă xanthan in amidonul tapioca ar putea imbunătăţi stabilitatea emulsiei in timpul frigului şi al dezgheţului. Cercetătorii au efectuat teste asupra patru tipuri de gumă. A rezultat că structura chimicală a hidrocoloizilor poate determina abilitatea acestora de a stabiliza tapioca, guma xanthan fiind cea mai in măsură de a reduce formarea cheagurilor.

Â

TESTE - Seleniul produce diabet

Pănă acum administrarea de seleniul era considerată o armă impotriva diabetului de tip II. O echipă de cercetători de la Universitatea din Buffalo a distrus acest mit, arătănd că doar 200 de micrograme din acest mineral poate creşte riscul apariţiei de diabet la persoanele care sunt predispuse la această boală.

Decizie - Cartofi modificaţi genetic

Uniunea Europeană a aprobat modificarea genetică a cartofilor, care, in urma trasformării vor avea culoarea albastră şi vor fi utilizaţi in primul rănd in producţia de amidon. Iniţial, autorizaţia a fost cerută incă din aprilie 2004, dar The European Food Safety Authority a apobat-o in 2006, care a conchis că producţia de cartofi nu reprezintă un risc pentru sănătatea consumatorilor. Pe lăngă amidonul imbunătăţit genetic conţine un antibiotic care rezistă la markeri genetici.

×
Subiecte în articol: bun de consum