x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Info Bun de consum 20 iulie 2007

Info Bun de consum 20 iulie 2007

20 Iul 2007   •   00:00

Autoritatea de Sănătate Publică Bucureşti interzice consumul de apă din făntănile individuale, mai ales in cazul sugarilor, după ce inspectorii au descoperit că aceasta conţine nitriţi mult peste limita admisă.

AMENDĂ - Vin cu mai puţine gunoaie

Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) din judeţul Covasna a aplicat o amendă de 2.000 de lei unei firme din municipiul Sfăntu Gheorghe, care a comercializat vin cu tărie alcoolică sub nivelul celei specificate pe etichetă. Şeful OPC Covasna, Onica Csaba, a declarat că pornind de la o sesizare primită de la un cetăţean care cumpărase un vin imbuteliat la pet de 2 litri de o societate din judeţul Sibiu, s-a descoperit că băutura avea o concentraţie alcoolică de doar 6,92 de grade faţă de 8, căt era menţionat pe etichetă.

LITORAL - Legi nerespectate

Autorităţile care controlează calitatea serviciilor turistice, conform Programului "Parteneriat pentru Litoral 2007", au aplicat amenzi de 1,35 milioane de lei, la incheierea celei de-a doua etape de verificări desfăşurate in perioada 30 iunie-15 iulie, se arată intr-un comunicat al Guvernului. Controalele au vizat originea produselor oferite spre consum, condiţiile de păstrare a alimentelor, precum şi carnetele de sănătate pe care angajaţii unităţilor alimentare sunt obligaţi să le deţină. Au fost efectuate 1.797 de acţiuni de control in domeniul siguranţei alimentare şi furnizarea serviciilor turistice.

INTERDICŢIE - Fără apă de la făntăni

Autoritatea de Sănătate Publică Bucureşti interzice consumul de apă din făntănile individuale, mai ales in cazul sugarilor, după ce inspectorii au descoperit că aceasta conţine nitriţi mult peste limita admisă. Specialiştii Autorităţii de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (ASPMB) au recoltat in perioada 3-11 iulie 60 de probe de apă din făntăni (surse individuale de mică adăncime) din toate sectoarele Capitalei. Toate probele de apă sunt necorespunzătoare din punct de vedere chimic, organoleptic şi microbiologic, potrivit limitelor stabilite de Legea apei potabile.

ATENŢIONARE - Sosul chilli provoacă botulism

Autorităţile americane au declanşat o amplă campanie de informare a populaţiei cu privire la o gamă intreagă de sosuri chilli fabricate de diverse companii.

In urma controalelor efectuate s-a constatat că riscul infestării cu botulism este foarte mare, de aceea Food and Drug Administration recomandă populaţiei să nu mai consume aceste produse.

×
Subiecte în articol: bun de consum