x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Info Bun de consum - 23 iunie 2007

Info Bun de consum - 23 iunie 2007

de Jurnalul National    |    23 Iun 2007   •   00:00

CERCETĂRI - Grăsimi sănătoase
Un studiu efectuat in Statele Unite ale Americii arată că inlocuirea grăsimilor nocive cu cele sănătoase reduce riscul producerii accidentelor cardiovasculare mai mult decăt reducerea cantităţii de grăsimi din organism. Experienţa medicilor in domeniu şi rezultatele studiului au arătat că dietele bazate pe grăsimi şi riscurile accidentelor cardiovasculare sunt puternic corelate, 50% dintre decesele din Europa fiind cauzate de acestea. Şi colesterolul scade sau rămăne la un nivel normal atunci cănd se consumă grăsimile sănătoase.


NEREGULI - Toxiinfecţie alimentară
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş a constatat nereguli grave in urma anchetei epidemiologice efectuate la un restaurant din Tărgu-Mureş, unde s-a desfăşurat nunta care a imbolnăvit peste 50 de persoane de toxiinfecţie alimentară. Examenele de laborator au evidenţiat că majoritatea aperitivelor erau contaminate cu stafilococ şi enterobacteriacee. Raportul arată că la prepararea şi servirea mesei au participat şi persoane din afara unităţii, o parte dintre ele fără control medical, iar in restaurant au fost introduse şi produse din surse neautorizate sanitar-veterinar. DSVSA Mureş a dispus suspendarea temporară a activităţii şi sancţionarea contravenţională a şefului de unitate.


MĂSURI - Grău modificat genetic
Prima incercare a Australiei de a modifica genetic grăul va avea loc in Victoria in cursul acestui an, intrucăt guvernul incearcă să găsească o soluţie pentru lipsa alimentelor cauzată de secetă. Oficialităţile australiene vor evalua performanţele agronomice ale recoltelor de cereale modificate genetic şi pentru inceput vor cultiva 0,300 hectare de grău cu rezistenţă ridicată la temperaturi foarte ridicate.


CONTROALE - Verificări intensive pe Litoral
Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) vor intensifica pe perioada verii şi in special pe litoral, numărul de contrale care vizează condiţiile de igienă in producerea, depozitarea şi vănzarea produselor alimentare. Inspectorii işi desfăşoară activitatea după un program bine stabilit, dar răspund şi sesizărilor venite din partea consumatorilor care au neclarităţi.

×
Subiecte în articol: bun de consum