x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Info Bun de consum 31 iulie 2007

Info Bun de consum 31 iulie 2007

de Nicoleta Catana    |    31 Iul 2007   •   00:00

Food Standard Agency (FSA) a lansat o serie de consultaţii in ceea ce priveşte produsele din carne şi ingredientele folosite pentru acestea, pentru a se alinia legislaţiei Uniunii Europene

INIŢIATIVĂ. Food Standard Agency (FSA) a lansat o serie de consultaţii in ceea ce priveşte produsele din carne şi ingredientele folosite pentru acestea, pentru a se alinia legislaţiei Uniunii Europene (UE), care a stabilit o dată-limită pentru precizarea nivelului amidonului şi proteinelor pe eticheta produselor. FSA a precizat că aceste măsuri nu vin in contradicţie cu normele UE, dar doreşte o căt mai bună informare a consumatorilor in ceea ce priveşte produsele din carne şi face o distincţie clară intre legi şi sfaturi practice clare. Mai mult, iniţiativa FSA se referă doar la proteinele provenite de la legume sau de la carnea care nu a suferit modificări. Produsele din carnea care nu provine direct de la animal nu se vor supune noilor hotărări, dar rămăn conform vechilor legi.

INFORMARE. Leatherhead Food International va organiza o conferinţă in luna septembrie, care are ca scop stabilirea oportunităţilor pe care compania le are pe piaţă pentru informarea publicului asupra pericolului la care se expune ca urmare a consumului exagerat de grăsimi, in special omega 3 şi acidul linoleic conjugat (CLA). Această iniţiativă vine după eforturile indelungate depuse pentru educarea consumatorilor in ceea ce priveşte grăsimile saturate şi hidrogenate şi riscurile la care se supun aceştia, mai ales bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare.

×
Subiecte în articol: bun de consum