x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Info Bun de consum 5 noiembrie 2007

Info Bun de consum 5 noiembrie 2007

de Jurnalul National    |    05 Noi 2007   •   00:00

6% din produsele din carne văndute in Marea Britanie nu au menţionate corect informaţiile legate de cantitatea de carne conţinută, informează un studiu al Food Standards Agency

NECONCORDANŢE. 6% din produsele din carne văndute in Marea Britanie nu au menţionate corect informaţiile legate de cantitatea de carne conţinută, informează un studiu al Food Standards Agency(FSA). Uniunea Europeană cere ca pe produsele din carne să fie specificat procentul de carne folosit pentru fiecare dintre tipurile de carne folosite penru a ajuta consumatorii să aleagă produsul potrivit. De asemnea, producătorii sunt obligaţi să informeze cumpărătorii şi cu privire la procentajul de grăsimi existent in produs. In urma acestui studiu a mai ieşit la iveală şi faptul că metodele folosite de cei din industria alimentară din Marea Britanie nu folosesc intocmai aceleaşi metode de calcul ca cele din UE.

MĂSURĂ. Autorităţile din Marea Britanie fac toate demersurile pentru a interzice grăsimile trans, care sunt periculoase pentru organism. Majoritatea celor implicaţi in acest proiect: reprezentanţii industriei alimentare, consumatorii şi reprezentanţii forurilor ştiinţifice din Regat. Acizii graşi trans se găsesc in carne şi in lactate, insă se formează şi in timpul procesului de hidrogenare a uleiurilor.

×
Subiecte în articol: bun de consum