x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Info bun de consum 7 iulie 2007

Info bun de consum 7 iulie 2007

07 Iul 2007   •   00:00

Ingrijorare - nou de botulism

Un nou caz de botulism ar putea fi inregistrat la Galaţi după ce un tănăr de 29 de ani cu simptomele acestei boli a declarat medicilor că a consumat produse din conserve cumpărate dintr-un magazin. Bărbatul susţine că a măncat din alimente la 22 iunie şi, chiar dacă a fost la mai mulţi medici, diagnosticul i-a fost pus tărziu la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. Medicii au decis ca bărbatul să fie trimis la Bucureşti

pentru confirmare, la Institutul Matei Balş.

Cercetări - Bacterie periculoasă

Un nou studiu ştiinţific a demonstrat faptul că atunci cănd bacteria Listeria monocytogenes nu are suficient oxigen devine de o sută de ori mai puternică. Testul a fost aplicat pe porcii de Guinea, care au fost hrăniţi cu Listeria monocytogenes in medii bogate in oxigen sau intr-o ambianţă normală. Cercetătorii apoi au măsurat prezenţa bacteriei in intestin, ficat şi in splină după perioade de patru şi şapte zile. Deşi restricţiile de oxigen nu ajută bacteria să se multiplice in stomac, aceasta pătrunde mai repede in organe.

Alimentaţie - Magneziul combate diabetul

Consumul de alimente bogate in magneziu poate reduce riscul a două tipuri de diabet, conform unor studii bazate pe observaţii, realizate de Institutul Karolinska din Stockholm. Fiecare adaos de 100 miligrame de magneziu admise scade riscul de diabet cu 15%. Sursele din care putem asimila magneziul sunt legumele cu frunze verzi, carnea, amidonul, cerealele, nucile şi laptele. Statisticile recente arată că adulţii nu consumă doza zilnică admisă de magneziu, adică 320 mg pe zi in cazul femeilor şi 420 mg la bărbaţi.

Regulament - Fără ulei de peşte

O lipsă de suplimente de ulei de peşte a fost preconizată in Europa de The European Federation of Health Product Manufactures datorită regulilor de igienă ale UE. Aceasta a avertizat asupra apariţiei acestei lipse in cazul in care termenul-limită pentru reglementarea neregulilor al companiilor care produc uleiul nu va fi prelungit. Noua legislaţie prevede reguli pentru organizarea controalelor oficiale şi verificarea produselor de origine animală destinate consumului uman şi cere producătorilor evitarea contaminării peştilor cu paraziţi sau substanţe nocive.Â

×
Subiecte în articol: bun de consum