x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Info - Bun de consum 9 iunie 2007

Info - Bun de consum 9 iunie 2007

de Cristina Andreea Calin    |    09 Iun 2007   •   00:00

Omega-3. Un studiu realizat pe adulţi din China, Japonia, Marea Britanie şi SUA a arătat că persoanele care consumă alimente bogate in omega-3 au tensiunea mai scăzută. Doctorul Hirotsugu Ueshima, de la Universitatea Shiga din Japonia, a declarat că cei care consumă peşte, soia, seminţe de in şi nuci au mai puţine şanse să sufere de afecţiuni cardiace. Dintre toate aceste alimente peştele, şi in special somonul, macroul şi sardinele, este cel mai indicat, pentru că are in compoziţie două tipuri de omega-3, care ajută la reducerea trigliceridelor ce sunt vinovate de tulburarea ritmului cardiac.

Â

Ilegal. Cofetăria "Candy" din Bistriţa, care a pregătit torturile servite la nunţile din localităţile Bistriţa şi Cetate, nu funcţionează legal din punctul de vedere al Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). Şeful DSVSA, Ioan Bogolin, a declarat că in spaţiul respectiv funcţionase, in urmă cu un an, o patiserie căreia i-a fost interzisă activitatea tocmai pentru că nu corespundea din punct de vedere sanitar. Cofetăria "Candy" s-a mutat in acel spaţiu fără să anunţe autorităţile sanitare, ea funcţionănd pănă atunci pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, in alt imobil din Bistriţa. "Din punctul de vedere al DSVSA, cofetăria nu are voie să funcţionize", a spus Ioan Bogolin, adăugănd că deja a aplicat societăţii in cauză o amendă de 2.500 de lei. La răndul ei, Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) a dispus suspendarea activităţii cofetăriei pe perioada anchetei.

Â

PrĂjituri. In curănd vom putea mănca prăjituri gustoase, dar sănătoase. Cercetătorii americani au creat un shortening (margarină) fără grăsimi-trans, vinovate pentru producerea dereglărilor care apar la nivelul organismului. Deja brutarii şi cofetarii americani au introdus acest nou ingredient in produsele lor, convinşi fiind că acestea vor rămăne la fel de gustoase, dar sănătoase. Şi cercetătorii din industria alimentară salută această descoperire, convinşi fiind de reducerea cazurilor de boli hepatice şi cardiovasculare. La inceputul anului, Food and Drug Administration au interzis folosirea de grăsimi-trans pentru a reduce numărul persoanelor care suferă de obezitate.

Â

×
Subiecte în articol: bun de consum