x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Info Bun de consun - 13 iunie 2007

Info Bun de consun - 13 iunie 2007

de Nicoleta Catana    |    13 Iun 2007   •   00:00
PERICOL. Autoritatea pentru Siguranţa Alimentară din Irlanda s-a autosesizat cu privire la faptul că o firmă care comercializează fulgi de ovăz etichetaţi drept "fără gluten" nu respectă aceste specificaţii. Cantitatea de gluten găsită la analize este foarte mare. Comisia Codex Alimentarius prevede un standard pentru produsele alimentare fără gluten limitat. Un nivel ridicat de gluten in produsele alimentare reprezintă un risc semnificativ pentru cavitatea abdominală. De asemenea, glutenul este interzis persoanelor care suferă de celiachie.

INVESTIGAŢII. Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală continuă investigaţiile in cazurile de botulism inregistrate la persoane din mai multe judeţe, in cel din Bistriţa-Năsăud, rezultatele analizelor de laborator pe probele de alimente fiind negative. Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), din probele serologice prelevate de la copilul de 13 ani din Focşani a fost pusă in evidenţă prezenţa toxinei botulinice de tip B. Pentru cazul bărbatului de 45 de ani din Vrancea şi a familiei din Galaţi, analizele serologice pentru confirmarea diagnosticului de botulism nu sunt finalizate. După notificare, Direcţiile de Sănătate Publică şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea şi Galaţi au demarat imediat ancheta epidemiologică.

×
Subiecte în articol: bun de consum