x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Îşi doreşte să ajungă stomatolog. Boala însă, îi taie orice şansă

Îşi doreşte să ajungă stomatolog. Boala însă, îi taie orice şansă

de Carmen Preotesoiu    |    21 Iun 2012   •   19:24
Îşi doreşte să ajungă stomatolog. Boala însă, îi taie orice şansă

Intotdeauna a fost un baiat puternic. Si increzator. Nu-i place sa se planga. Mai degraba zambeste si spune o vorba buna parintilor ingrijorati. Sebastian a aflat ca este bolnav. Ca duce in trupul si in inima lui o grea povara. In mai, anul trecut, tanarul de 19 ani a fost diagnosticat cu leucemie acuta limfoblastica. A simtit doar cum o mica umflatura in zona sternului il sacaia cand si cand. Medicul de familie nu s-a aratat ingrijorat.

"La inaltimea lui, de 1,90 metri, inflamatiile la articulatii sunt frecvente, iar rezolvarea lor se face cu cateva medicamente', i-a linistit doctorul pe parinti. Timpul a trecut, iar boala a continuat, nestiuta de nimeni, sa sape adanc in trupul lui Sebastian. Baiatul a continut sa invete, asa cum a facut de cand a pasit pentru prima oara in scoala, a studiat fiecare materie cu pasiune, iar la sfarsitul liceului a reusit sa ia bacalaureatul cu media 9,18. Parintii l-au sustinut, sporindu-i fiecare pasiune pe care o avea: pentru baschet, pentru tenis, chimie sau bawling. Sau pentru catararile pe munte. "In anii de liceu, Sebastian a sustinut si a promovat examenul de competente lingvistice "Cambridge', obtinand atestatul pentru limba germana "Deutsches Sprachdiplom'.

"Fara nici o ora de meditatie, doar prin studiu propriu, asdiduu, baiatul a obtinut un loc de studiu la "Ludwing Maximilians Universitat, la Facultatea de Farmacie din Munchen', povesteste cu mandrie mama copilului. Ba mai mult, lui Sebastian ii placea foarte mult sa scrie despre meciurile de baschet ale echipei sibiene CSU, pe site-ul Eurobaschet.com.

Cancerul a recidivat dupa terminarea citostaticelor
Cine s-ar fi putut gandi ca baiatul, la un pas de a intra la Facultatea de Farmacie din Munchen, avea sa fie tintuit pe un pat de spital, departe de indeletnicirile lui, de prieteni, de familie. "Medicul de familie din Sibiu ne-a trimis sa facem o radiografie. Am fost si la un ortoped. I-a dat tratament antiinflamator, iar acesta se stie cat de rau face in cazurile de cancer. Copilul nostru se simtea din ce in ce mai sleit, nu mai avea putere, nici chef. Am facut si un computer tomograf si asa a iesit la iveala afectiunea de care suferea.', povesteste mama baiatului, Monika Umbrich Comsa. Tot la recomandarea medicilor din Sibiu, Sebastian a mers la Cluj, la o clinica renumita pentru aparatura si calitatea serviciilor medicale oferite. 9 luni de zile a facut citostatice. Zi de zi, cu mici pauze, baiatul trebuia sa stea linistit, rugandu-se ca la finalul curelor doctorul sa-l anunte ca boala nu-i va mai face necazuri. Mama si tata au inceput de atunci lupta pentru viata copilului lor.

Rugaciuni catre Cel de Sus, scormonire de informatii pe net sau pe la oameni trecuti prin acelasi chin, incercari multe de a strange banii necesari plecarii in strainatate. Nu dispera. Stiu ca Dumnezeu nu lasa pe nimeni la greu si pentru ei, gandul acesta este suficient. Doar pentru cateva momente, mama a crezut ca se prabuseste, ca nu mai poate sa isi recapete suflul, echilibrul, cand a aflat ca toate curele de citostatice pe care Sebastian le-a urmat au fost inutile. Boala recidivase si odata cu asta pierise cea mai mica speranta ca baiatul va scapa de transplant de maduva osoasa.

Medicii de la clinica din Germania, contactata de parintii lui Sebastian, le-au dat sperante mari. Mai ales, ca in urma analizelor efectuate s-a constatat ca fiul mai mic al familie Comsa, de 13 ani, este perfect compatibil cu fratele sau. "In luna iulie ar trebui sa ajungem in Munchen pentru ca Sebastian sa fie supus unor investigatii, in urma carora medicii sa poata hotari care este drumul pe care trebuie sa il urmam', explica mama adolescentului. Sebastian viseaza la zile frumoase si senine. La zile petrecute iar pe bancile scolii, la intalniri cu prietenii. Viseaza sa mai simta inca o data acea traire minunata pe care o constientizezi abia dupa ce treci prin momente grele: ca esti sanatos si ca ai viata inainte.

Orice ajutor conteaza!
Pentru interventia din strainatate, Sebastian are nevoie de 130.000 de euro, daca ajuta Dumnezeu si nu o sa fie complicatii. Prin bunavointa oamenilor frumosi din preajma lui, s-au strans cam 20.000 de euro. Pentru cei care vor sa doneze pentru tanarul de 19 ani, la SC Bancpost SA-agentia Vasile Aaron Sibiu, pe numele Umbrich Comsa Sebastian Paul s-au deschis urmatoarele conturi:
-in lei: RO90BPOS33308695009RON01
-in euro:RO25BPOS33308695009EUR01
-cod BIC/SWIFT: BPOSROBU

Pentru directionarea de 2% din impozitul anual sau alte donatii:
- Fundatia Ralu- CUI: 8907995
- in RON : RO05 BPOS 333 0895 9978 RON01

De asemenea, pana pe 25 august 2012, puteti dona 6 euro la urmatorul numar de telefon in reteaua Romtelecom (nu se percepe TVA):0900 900 086. Acest numar se poate apela doar din reteaua Romtelecom.
Pentru mai multe detalii, mama lui Sebastian poate fi contactata la numarul de telefon:0721.24.84.

×