CE BEM, CE MÂNCĂM Sucul de lămâie Limmi nu are foarte multe ingrediente: “suc de lămâie, ulei esenţial de lămâie, antioxidant: metabisulfit de potasiu E 224”. Dacă veţi consuma 100 de ml din acest produs veţi acumula 24,2 kcal/101 kj, proteine 0,2 g, carbohidraţi 2 g, sodiu 2 g, grăsimi 0,1.
Sucul de lămâie Limmi nu are foarte multe ingrediente: “suc de lămâie, ulei esenţial de lămâie, antioxidant: metabisulfit de potasiu E 224”. Dacă veţi consuma 100 de ml din acest produs veţi acumula 24,2 kcal/101 kj, proteine 0,2 g, carbohidraţi 2 g, sodiu 2 g, grăsimi 0,1.
Analiză. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne spune despre produsul analizat că este un “suc de lămâie în combinaţie cu ulei esenţial de lămâie în care s-a adăugat aditivul alimentar conservant-antioxidant artificial: metabisulfit de potasiu E 224”. Acesta are o serie de efecte adverse asupra organismului. Specialistul nostru atrage atenţia că încetineşte asimilarea vitaminei B1, produce dureri de cap, ameţeli. De asemenea, poate provoca afecţiuni intestinale persoanelor sensibile. În unele cazuri, E 224 poate produce astmul de sulfit. Doza zilnică admisă echivalent dioxid de sulf este de 0,7 mg/kg corp. Produsul conţine şi zaharuri naturale neadăugate, după cum este menţionat pe etichetă. Profesorul Mencinicopschi face următoarea menţiune: “Mult mai sănătos este să utilizăm sucul proaspăt de lămâie în locul unor astfel de produse”.
Din cauza lui E 224, produsul nu este indicat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, persoanelor suferinde de bronşită, conjunctivită, emfizem, celor cu afecţiuni cardiovasculare, bolnavilor renali, astmaticilor, suferinzilor de afecţiuni ale tractusului gastrointestinal, celor cu maladii neurologice.