x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Lansare - Biblia alimentară

Lansare - Biblia alimentară

de Jurnalul National    |    26 Noi 2007   •   00:00
Lansare  -  Biblia alimentară

Fie că au denumiri accesibile, ca zaharina sau acidul citric, sau foarte complicate, ca Para-hidroxibenzoatul de metil, aditivii alimentari au intrat, neinvitaţi de nimeni, in viaţa noastră.



Fie că au denumiri accesibile, ca zaharina sau acidul citric, sau foarte complicate, ca Para-hidroxibenzoatul de metil, aditivii alimentari au intrat, neinvitaţi de nimeni, in viaţa noastră.

Pe etichete ii găsim insă menţionaţi in varianta prescurtată, aşa-numitele "E"-uri. Revista Felicia de săptămăna aceasta vă propune o lucrare de referinţă, o adevărată Biblie alimentară, care poartă semnătura reputatului prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Toţi conservanţii, coloranţii şi aditivii alimentari din UE sunt adunaţi in această carte şi, foarte important, sunt categorisiţi in funcţie de influenţa pe care o pot avea asupra organismului. Veţi afla că există "E"-uri benefice pentru sănătate, altele neutre, insă şi foarte multe de-a dreptul dăunătoare.

Industria modernă de alimente a creat produse cu proprietăţi senzoriale din ce in ce mai ridicate, dar care au o calitate nutriţională scăzută şi de multe ori periculoasă. "Biblia Alimentară" este poate singurul dvs. prieten in jungla etichetelor ţipătoare.

×
Subiecte în articol: bun de consum