x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Lapte contaminat în Belgia

Lapte contaminat în Belgia

22 Mai 2009   •   00:00

Marile lanţuri de supermarketuri din Belgia au anunţat miercuri retragerea unor sticle cu lapte care conţin urme de benzofenonă, o substanţă cu toxicitate redusă, a anunţat Agenţia belgiană pentru alimentaţie, relatează AFP. Agenţia şi grupurile de distribuţie, în special Delhaize şi Carrefour, i-au sfătuit pe consumatori să nu bea laptele conţinut în aceste sticle, explicând că substanţa toxică provine de la o scurgere de cerneală folosită pentru inscripţionarea ambalajului.



Majoritatea ambalajelor sunt fabricate de producătorul Campina. Robert Remy, specialist în alimentaţie în cadrul asociaţiei pentru protecţia consumatorilor Test Achat, a declarat pentru postul de televiziune RTRL că această substanţă are potenţial cancerigen.
"Delhaize nu a dorit să-şi asume nici un risc şi i-a sfătuit pe consumatorii aflaţi în posesia unor astfel de produse să nu le consume şi să le returneze la magazin. Produsele returnate vor fi rambursate. Între timp, Delhaize a retras toate produsele vizate din raioane", a anunţat grupul de distribuţie într-un comunicat. Carrefour a declarat că a luat decizia consultându-se cu agenţia pentru securitate alimentară. Lista produselor retrase de la vânzare este disponibilă pe site-ul www.favv-afsca.fgov.be

×
Subiecte în articol: bun de consum