x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Mai ştiţi să săriţi coarda?

Mai ştiţi să săriţi coarda?

12 Mai 2009   •   00:00
Mai ştiţi să săriţi coarda?
Sursa foto: /

Vă propunem de această dată un antrenament distractiv, care ne trimite în vremea copilăriei. Săritul corzii era atunci pentru fete o distracţie pe cinste, dar, ajunşi la vârsta adultă, am uitat farmecul ei.



Oricât de copilăresc ni s-ar părea acum acest sport, ar trebui măcar să ţinem cont de avantajele lui. Deşi prea puţine persoane o folosesc în antrenamentele lor, banala sfoară cu două mânere poate înlocui cu succes aparatele sofisticate de fitness din sălile de sport. "Pe cât de simplu pare, săritul corzii antrenează un număr foarte mare de grupe musculare, de aceea este foarte solicitant pentru organism", potrivit specialistului în programe de nutriţie şi fitness Luiza Bucur, de la Studio Fitness. El este ideal pentru arderea caloriilor, îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului cardiovascular, celui respirator, tonifică spatele, fesele, musculatura picioarelor, îmbunătăţeşte coordonarea şi echilibrul. 15 minute de sărit coarda echivalează cu 45 de minute de schi sau cu o oră de volei.

Săritul corzii este o metodă ieftină şi simplă de antrenament, care poate fi practicată oriunde. Este posibil ca la începutul antrenamentului să vă lipsească coordonarea, dar o veţi dobândi prin perseverenţă.

×
Subiecte în articol: armonia trupului