Conţinut/100 g: calorii – 25; glucide (carbohidraţi) – 6,3 g; lipide (grăsimi) – 1 g; protide (proteine) – 0,3 g.
Combinaţii recomandate: Fructe acrişoare; fructe dulci acrişoare; fructe uscate; miere; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă.
Combinaţii nerecomandate: Zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; cereale şi derivate; cartofi; castane; leguminoase; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; lapte; ulei, unt, smântână, măsline; verdeţuri cu conţinut moderat de glucide; sare.
Combinaţii neutre: Fructe neutre; verdeţuri.
Sursa: volumul "Combinaţii alimentare sănătoase" de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
DIETĂ - Refacereadupă răceală
Virozele de sezon sunt adesea urmate de o perioadă în care ne simţim foarte obosiţi. Pentru a ne reface forţele, avem la îndemână câteva alimente care ajută sistemul imunitar. Primul obiectiv al regimului alimentar în perioada de convalescenţă este neutralizarea toxinelor produse de virusurile care au provocat răcelile. Pentru a elimina aceste toxine avem nevoie de substanţe antioxidante: vitamina C, betacaroten, polifenoli. Toae acestea se găsesc în fructe şi legume. O altă substanţă care ne ajută în recuperarea după răceală este seleniul: din peşte, ouă şi carne slabă. Vitamina E joacă de asemenea un rol important în recuperarea organismului. Cele mai bune surse de vitamina E sunt untul, uleiurile vegetale. Magneziu
Al doilea obiectiv al dietei pe care trebuie să o urmăm după răceală este reluarea funcţiilor normale ale organismului. Indispensabil transformării alimentelor în energie, magneziul intervine în peste 300 de reacţii chimice ale organismului. Aşa se explică de ce carenţa de magneziu accentuează oboseala. Pentru a ne asigura cantitatea necesară de magneziu trebuie să mâncăm salată verde, spanac, varză, cereale integrale, carne slabă, banane, migdale.
Citește pe Antena3.ro