x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Maxi calorii

de Cristina Andreea Calin    |    14 Noi 2007   •   00:00
Maxi calorii
Sursa foto: Jurnalul foto/

CE BEM, CE MĂNCĂM

Produsul este glazurat cu hidroxid de sodiu, aditiv alimentar cunoscut publicului ca sodă caustică.

CE BEM, CE MĂNCĂM

Produsul este glazurat cu hidroxid de sodiu, aditiv alimentar cunoscut publicului ca sodă caustică.

Mini Max au in compoziţie făină de grău, grăsime vegetală, sare, seminţe de susan, zahăr, agenţi de afănare: E 503 - carbonaţi de amoniu şi E 500 - carbonaţi de sodiu, seminţe de mac, sirop de glucoză, pudră de zer dulce, lapte praf, sirop fructoză-glucoză, acidifiant: E 524 - hidroxid de sodiu, făină de malţ de grău, emulsificator: E 471 - mono şi digliceride ale acizilor graşi, proteine din lapte, amidon modificat din porumb (nu se specifică de care), iaurt, lapte praf. Conţine făină de grău, pudră de zer, seminţe de susan, proteine din lapte, lapte praf, iaurt. Poate conţine resturi de alune.

ANALIZĂ. Produsul face parte din gama biscuiţilor glazuraţi cu hidroxid de sodiu (substanţă cunoscută popular ca sodă caustică) cu un profil nutriţional dezechilibrat cu un exces de carbohidraţi, imprimănd produsului o incărcătură glicemică ridicată. De asemenea, conţine sare in exces şi grăsime vegetală inrăutăţind caracteristicile nutriţionale ale biscuiţilor. Din lista compoziţională rezultă că produsul are şi o densitate calorică ridicată, ne spune prof. Gh. Mencinicopschi.

Produsul nu este indicat copiilor, femeilor insărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, cardiovasculalilor, hipertensivilor, celor cu afecţiuni hepato-renale, persoanelor care au predispoziţie sau au edeme, suferinzilor de celulită, celor cu afecţiuni dermatologice, celor cu sindrom metabolic şi status proinflamator sistemic. Diabeticilor le este interzis. Cei cu intoleranţă la lactoză, susan şi alergicii la alune vor testa produsul in prealabil, iar persoanelor suferinde de celiachie le este interzis.

cristina.calin@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: bun de consum