x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Mentosan cu un strop de mentă

Mentosan cu un strop de mentă

de Cristina Andreea Calin    |    15 Oct 2007   •   00:00
Mentosan cu un strop de mentă

CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Unul dintre aditivii alimentari folosiţi de producător nu este admis de UE. Se află insă in fruntea listei de ingrediente, pe cănd menta este pe ultimul loc.Â



CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Stearatul de magneziu E 572 nu este trecut pe lista de aditivi limentari admişi de Uniunea Europeană.

Mentosanul de la Colin Daily are in compoziţie: zahăr, sirop de glucoză, stearat de magneziu (E 572), amidon de porumb, mentol. Producătorul a uitat să precizeze care sunt valorile nutriţionale, lucru ce le-ar fi fost de mare ajutor diabeticilor.


ANALIZÃ.... Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune despre mentosanul analizat că este un produs zaharos cu un profil nutriţional profund dezechilibrat, format aproape in totalitate din carbohidraţi din care majoritatea este reprezentată de zaharuri rafinate cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza, siropul de glucoză). Din această cauză produsul are şi o incărcătură glicemică foarte ridicată, extrem de stresantă pentru pancreasul endocrin, determinănd secreţia unei cantităţi mari de insulină, care in ultimă instanţă se va traduce prin oscilaţii ale glicemiei, extrem de periculoase pentru sănătate. Deşi nu avem informaţiile nutriţionale, din compoziţie rezultă că produsul are o densitate calorică foarte ridicată, de peste 350 kcal/100 g. Mentosanul conţine şi un aditiv alimentar care nu este trecut pe lista pozitivă a Uniunii Europene, stearatul de magneziu, E 572. Firma producătoare incalcă atăt legislaţia romănească, căt şi pe cea europeană.


CONCLUZII.
Produsul nu este recomandat supraponderalilor, obezilor, celor cu status proinflamator sistemic (sindromul metabolic, maladii cardiovasculare, hipertensivii, cei cu afecţiuni neurologice şi neurodegenerative, poliartrite reumatoide). Produsul este interzis suferinzilor de diabet.

×
Subiecte în articol: bun de consum