x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet New York - Grăsimile, interzise

New York - Grăsimile, interzise

de Nicoleta Catana    |    03 Iul 2007   •   00:00
New York - Grăsimile, interzise

De la 1 iulie, in restaurantele din New York, folosirea de grăsimi trans este interzisă.





De la 1 iulie, in restaurantele din New York, folosirea de grăsimi trans este interzisă.

Dacă la inceput patronii şi bucătarii au fost total impotrivă, in timpul care le-a fost pus la dispoziţie pentru a-şi schimba reţetele au reuşit să se adapteze noilor condiţii. Chiar şi marile lanţuri de restaurante fast-food au pus in aplicare această nouă normă.


CALORII. O altă normă care a intrat in vigoare de la 1 iulie este menţionarea, pe lăngă ingredientele măncărurilor, a caloriilor pe care acestea le conţin. Conform inspectorilor americani, foarte puţine restaurante au reuşit să facă acest lucru. Totuşi, pănă la 1 octombrie nu va fi aplicată nici o amendă. Autorităţile americane incearcă prin aceste măsuri să prevină obezitatea, boală care face ravagii. Faptul că au reuşit să elimine grăsimile trans din meniuri este o victorie, ţinănd cont că acestea sunt vinovate de apariţia bolilor cardiovasculare. Autorităţile sanitare din New York au infiinţat chiar şi o linie telefonică la care bucătarii pot apela pentru a afla cum pot inlocui grăsimile trans din meniuri.


Prin interzicerea grăsimilor se poate observa cum obezitatea a devenit o problemă mondială de care toată lumea se teme şi impotriva căreia se iau din ce in ce mai multe măsuri. Mai alarmant este faptul că din ce in ce mai mulţi copii suferă de această boală, care poate duce şi la deces.

×
Subiecte în articol: bun de consum