x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Nu reuşeşti să slăbeşti? Iată cum te poate ajuta psihologul

Nu reuşeşti să slăbeşti? Iată cum te poate ajuta psihologul

de IncomeMagazine    |    26 Feb 2013   •   07:57
Nu reuşeşti să slăbeşti? Iată cum te poate ajuta psihologul
Sursa foto: George Doyle/Getty Images

Dacă ai multe kilograme în plus, iar acestea şi-au pus negativ amprenta asupra sănătăţii, poţi apela la un centru specializat care îţi oferă serviciile unui nutriţionist, ale unui psiholog, ale unui antrenor sportiv şi, eventual, ale unui maseur. Rezultatele vor fi vizibile şi de durată.

Un număr tot mai mare de persoane se confruntă cu probleme de supraponderabilitate şi obezitate, iar drumul până la greutatea ideală, deşi pavat cu intenţii bune, nu este întotdeauna uşor. „Consilierea psihologică este un aliat de nădejde atunci când suntem demotivaţi sau deprimaţi”, spune psihologul Elena Anghel Stănilă, de la Smart Group Development.

Dietă, sport şi consiliere

Nu putem scăpa peste noapte de excesul de kilograme. În plus, niciun nutriţionist nu recomandă dietele drastice sau înfometarea. Ele nu fac decât să producă dezechilibre în organism şi probleme de sănătate. Pentru cele mai bune rezultate, programele de slăbit folosesc o metodă complexă, care include o dietă personalizată recomandată de un nutriţionist, completată cu exerciţii fizice regulate. În cazul în care ne adaptăm cu greu regimului de slăbire şi ne pierdem motivaţia, în program apare şi un psiholog.

Citeste AICI când trebuie apelat la psiholog

Citeste si
Mierea, medicamentul oferit de natura

Ştii când ai nevoie de detoxifiere? Simptomele intoxicării organismului
Greseli de nutritie si efectele lor
Lămâia te ajută să slăbeşti sănătos
Alimente ideale pentru dieta

×
Subiecte în articol: cură de slăbire psiholog