x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet O fetiţă bolnavă are nevoie de o operaţie în străinătate

O fetiţă bolnavă are nevoie de o operaţie în străinătate

de Irina Munteanu    |    27 Ian 2011   •   20:08
O fetiţă bolnavă are nevoie de o operaţie în străinătate

148562-sdc11299.jpgMădă e o fetiţă de 7 ani şi 8 luni, dar nu merge la şcoală, aşa cum o fac toţi copiii de vârsta ei, ci la spital, pentru chimioterapie. „Avea o stare de somnolenţă, vomă, avea un vâjâit în urechi şi am mers la spital, aici, în Piteşti. A urmat un tratament, după care s-a simţit mai bine, dar apoi simptomele i-au revenit. În prima zi de şcoală, de-abia se ţinea pe picioare, avea un mers împleticit. Era palidă, nu avea chef de vorbă şi nici de joacă”, îşi aminteşte tatăl Mădălinei, Ionel Stanciu. Părinţii au decis să meargă la Bucureşti la spital şi astfel au aflat că fetiţa lor suferea de hidrocefalie. În urma unui RMN, s-a descoperit că avea o tumoare pe creier. „I s-a făcut atunci o primă operaţie şi i s-a pus un dren.

A doua operaţie a vizat tumoarea, dar medicii nu au reuşit să o extirpe în totalitate. Am mers apoi la Institutul Oncologic şi Mădă a început chimioterapia. I s-a înfundat drenul şi am ajuns din nou la Spitalul Bagdasar. Ne-am întors la Fundeni pentru a doua serie de citosta­tice şi am mers acasă”, descrie Ionel Stanciu calvarul prin care a trecut fetiţa sa. A urmat o a treia serie de chimiotera­pie, după care analizele specifice nu au ieşit bine; Mădălina s-a întors la spital, a făcut un alt tratament, apoi a început a patra serie de citostatice, dar nu a terminat-o, pentru că a început să se simtă foarte rău. „Am mers iarăşi la „Bagdasar” unde s-a descoperit că pe partea stângă avea un hematom subdural. A fost operată şi i s-a revizuit drenul. Pe 6 ianuarie am fost din nou acasă”, spune tatăl.

Acasă Mădălina se joacă cu ur­su­leţii de pluş şi păpuşile, desenează, se uită la televizor, la desene animate. Uneori se mai ceartă cu surioara ei de 5 ani şi jumătate, Andreea, aşa cum fac toţi copiii de vârsta ei. Afară iese rar şi pentru puţin timp şi, spre deosebire de cei de-o seamă cu ea, nu are voie să mănânce ciocolată.

Pentru că tumoarea a început să crească, iar o operaţie în străinătate este văzută acum de părinţii Mă­dă­linei ca singura şansă de a-şi vedea copilul sănătos. „Am primit răspuns de la o clinică din Turcia. Acolo patru zile de spitalizare, anestezia şi operaţia costă 26.500 euro. Dar cum firele se scot după şapte zile, va trebui să stea acolo probabil în jur de zece zile. Pentru o zi de spitalizare, copil şi însoţitor trebuie să plătească 291 euro. O altă clinică, tot din Turcia, ne-a arătat că la ei o şedinţă de radioterapie costă 17.500 euro, iar, în funcţie de gravitatea cazului, se fac între una şi cinci şedinţe”, spune Ionel Stanciu. El este operator mase plastice şi are un salariu de 720 lei; soţia sa nu lucrează, iar familiei îi este imposibil să plătească din resurse proprii operaţia Mădălinei.

Cei care vor să o ajute pe fetiţă pot face donaţii în contul deschis la Agenţia BRD Găvana, Piteşti, pe numele tatălui fetiţei, Ionel Stanciu: RO 85 BRDE 03 0SV 99 554110300 (în lei) şi în contul deschis pe numele fetiţei, Stanciu Florina Mădălina, la aceeaşi agenţie BRD: RO 80 BRDE 030 SV 99603680300 (în euro). Numărul de telefon la care puteţi vorbi cu părinţii Mădălinei este 0727/744240.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete trup,minte,suflet