x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet O păine naturală

O păine naturală

de Cristina Andreea Calin    |    18 Sep 2007   •   00:00
O păine naturală

CE BEM, CE MĂNCĂM
Păinea hipocalorică este un produs destinat persoanelor care doresc să işi păstreze silueta şi celor cu probleme de greutate.



CE BEM, CE MĂNCĂM
Păinea hipocalorică este un produs destinat persoanelor care doresc să işi păstreze silueta şi celor cu probleme de greutate.

Păinea de secară hipocalorică "Natura Land" are in compoziţie: "boabe de secară măcinate, apă, «tărăţe de grău», făină de secară, sare, drojdie, fibră din ovăz. Poate conţine urme de susan şi alune de pădure". Producătorul specifică faptul că "nu conţine: urme de aditivi alimentari de sinteză (emulgatori, amelioratori, indulcitori, conservanţi, afănători). Conţine gluten".

Valorile nutritive medii pentru 50 g (1 felie de păine) sunt: "valoarea energetică 357 kj/84 kcal, colesterol 0 mg, carbohidraţi 16,9 g din care zahăr 0,8 g, sodiu 0,2 g, grăsimi (lipide) 0,7 g din care grăsimi saturate 0,1 g, grăsimi lipide trans 0 g, proteine 2,6 g, fibre alimentare 5,5 g".

ANALIZĂ. Produsul analizat este un sortiment de păine din secară specifică ţărilor germanice, cu densitate calorică scăzută şi hipoglucidică cu o consistenţă şi textură caracteristice acestei categorii. Este un sortiment care se deosebeşte foarte mult prin aspect de păinea tradiţională romănească. Din punct de vedere nutriţional conţine nutrienţii boabelor de secară aproape integrală bogate in glucide cu absorbţie lentă şi index glicemic scăzut, ne explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

CONCLUZII. Păinea poate fi consumată de toate categoriile de consumatori care o agreează. Diabeticii vor ţine cont de aportul de glucide. Este interzisă celiachicilor. Persoanele cu anumite sensibilităţi digestive o vor testa inainte. Â

PRECIZĂRI. Rubrica se adresează celor care doresc să afle ce conţin alimentele şi băuturile consumate zilnic şi efectele lor asupra sănătăţii. Cititorii işi pot exprima opiniile la numerele de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43 sau pe e-mail  bundeconsum@jurnalul.ro. Dacă sunteţi interesat de caracteristicile unui produs, expediaţi pe adresa redacţiei (Piaţa Presei Libere numerele 1-3, corp D, Sector 1, Bucureşti) eticheta acestuia pentru a fi "analizată" de specialistul nostru.

×
Subiecte în articol: bun de consum