x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet O păine sănătoasă

O păine sănătoasă

de Cristina Andreea Calin    |    25 Aug 2007   •   00:00
O păine sănătoasă

CE BEM, CE MĂNCĂM
Produsul nu conţine aditivi alimentari şi poate fi consumat de toate categoriile de oameni, mai puţin de suferinzii de celiachie.



CE BEM, CE MĂNCĂM
Nu are aditivi alimentari, ingredientele fiind cele clasice. Păinea Lujerul "săracă in glucide" este preparată din "făină dietetică (măciniş total), gluten vital, tărăţe de grău, fibră solubilă (inulină), drojdie, ulei vegetal, sare iodată, apă". Producătorul specifică pe eticheta produsului şi valorile nutriţionale: "valoare energetică 185 kcal/77 kj, proteine 12,5 g, glucide 29,7 g, lipide 1,8 g, fibre 6 g".


ANALIZĂ. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune că producătorul respectă in mare parte specificaţia de pe etichetă, păinea avănd intr-adevăr un conţinut relativ scăzut de glucide, 29,7 g la 100 de g de produs. De asemenea, are un conţinut ridicat de fibre alimentare 6%. Conţine o sursă de gluten.


CONCLUZII. Specialistul ne spune că produsul analizat poate fi consumat de toate categoriile de persoane. Păinea trebuie consumată cu moderaţie de supraponderali şi obezi şi este interzisă suferinzilor de celiachie. Diabeticii vor ţine cont de aportul de glucide recomandat de medicul curant.

×
Subiecte în articol: bun de consum