x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet O păine sănătoasă

O păine sănătoasă

de Cristina Andreea Calin    |    07 Iul 2007   •   00:00

Păinea dietetică neagră "Oltina" are in compoziţie, conform etichetei, următoarele ingrediente: "făină neagră tip 1.250 drojdie, ameliator (făină de soia, emulgator E 471 mono şi digliceride ale acizilor graşi), enzime alfa amiliază, hemiceluloză, agent oxidant E 300 (acid ascorbic), agent tratare L cisteină), sare iodată, apă".

Ce bem, ce măncăm

Păinea dietetică neagră "Oltina" are in compoziţie, conform etichetei, următoarele ingrediente: "făină neagră tip 1.250 drojdie, ameliator (făină de soia, emulgator E 471 mono şi digliceride ale acizilor graşi), enzime alfa amiliază, hemiceluloză, agent oxidant E 300 (acid ascorbic), agent tratare L cisteină), sare iodată, apă".

ANALIZĂ. Produsul nu conţine etichetă nutriţională, din păcate, deşi acest lucru este necesar, avănd in vedere ultimele reglementări in vigoare la nivel european. Fiind procesată din făină neagră, aceasta reţine cea mai mare parte a complexului vitaminic B, săruri minerale, fibre alimentare, grăsimi, proteine şi alte substanţe biologic active, ceea ce o recomandă ca pe o păine din segmentul sănătos, atunci cănd este consumată cu moderaţie in cadrul unei diete variate şi echilibrate, ne explică profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

CONCLUZII. Toate categoriile de consumatori pot folosi produsul analizat, insă cu moderaţie de supraponderali şi obezi. Specialistul nostru recomandă ca diabeticii să ceară avizul medicului inainte de a consuma această păine. Din cauza conţinutului de gluten este total interzisă celiachicilor.

×
Subiecte în articol: bun de consum