x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Olanda - Fleica din laborator

Olanda - Fleica din laborator

de Cristina Andreea Calin    |    09 Iun 2007   •   00:00

Cercetătorii olandezi de la Universitatea din Utrecht incearcă să obţină carne de porc in laborator. Scopul lor este de a crea hrană căt mai multă şi mai ieftină fără să fie nevoie de sacrificarea animalelor. Bernard Roelen, unul dintre veterinarii care participă la proiect, spune că dorinţa lor este a elimina anumite etape care sunt costisitoare şi consumă şi foarte mult timp. "Păstrarea animalelor doar pentru a le omori ca să le măncăm face rău mediului inconjurător", a spus acesta. Â

REACŢIE.
Una dintre problemele cu care se vor confrunta cercetătorii este repulsia oamenilor faţă de carnea produsă in laborator. Replica veterinarilor a fost că şi acum o parte din carnea consumată poate fi artificială, aşa incăt consumatorii vor ajunge să considere ceva normal o friptură produsă in laborator. In acest moment, un experiment similar este finanţat de NASA, pentru a produce carne pentru astronauţii plecaţi in călătorii foarte lungi in spaţiu.

In ţările dezvoltate se consumă aproximativ 43 de kilograme de carne pe cap de locuitor, iar cantitatea creşte cu două procente in fiecare an.

×
Subiecte în articol: bun de consum