x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet ORDIN/Ţăranii, în piaţă

ORDIN/Ţăranii, în piaţă

08 Ian 2009   •   00:00

Ţăranii care vând lapte, ouă sau peşte în pieţe vor fi informaţi că nu mai pot comercializa produsele dacă nu sunt înregistraţi la direcţiile sanitar-veterinare până în luna februarie, iar după această dată vor fi aplicate amenzi, a declarat preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş.

“Până la finele lunii ianuarie vom încerca să-i informăm pe ţăranii care vând în pieţe carne, lapte, ouă sau peşte că trebuie să se înregistreze la direcţiile sanitar-veterinare (DSV) pentru a-şi putea comercializa marfa legal”, a afirmat Roatiş. Micii producători pot, de la 1 ianuarie, să vândă direct produsele alimentare de origine animală în pieţe, târguri sau expoziţii, la nivel naţional, doar în baza unei înregistrări la autoritatea sanitar-veterinară, potrivit unui ordin al ANSVSA. De asemenea, ordinul prevede că ţăranii care vor să îşi protejeze produsele realizate în gospodării sau vor să intre cu ele şi pe piaţa europeană trebuie să se înregistreze la Oficiul Produselor Tradiţionale şi ecologice.

Ordinul menţionează că ţăranii pot vinde acele produse în anumite cantităţi. Astfel, ţăranii pot comercializa lapte crud, conform cotei de lapte, până la 300 kg de peşte proaspăt capturat în mare sau 50 kg de peşte de apă dulce în cazul unui singur transport, carne de pasăre de la ferme cu până la 2.000 de capete şi ouă provenind de la ferme de cel mult 50 de găini.

×
Subiecte în articol: bun de consum