Produsul are in compoziţie trei tipuri de făină care in mod normal i-ar creşte valoarea nutriţională. Numai că făina de soia şi cea de malţ sunt in cantităţi foarte mici.
Minibaghetele Clasic sunt preparate din: "făină albă de griu, apă, drojdie, gluten, sare iodată, zahăr, făină de soia, făină de malţ, emulgatori: stearoil-2-lactilat de sodiu (E 481), esteri mono şi diacetil tartrici ai mono şi digliceridelor cu acizi graşi (E 472 e), mono şi digliceride ale acizilor graşi (E 471), conservanţi: acid sorbic (E 200), propionat de calciu (E 282), antioxidant: acid ascorbic (E 300), enzime." Eticheta mai conţine şi valorile nutriţionale pentru 100 de grame de produs: proteine 7,2 g, lipide 0,2 g, glucide 46,5 g, valoare energetică 920 kj/ 216 kcal.
ANALIZĂ. Este o paine albă procesată din făină de extracţie mică, dezechilibrată in special in vitaminele B şi fier, explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Valoarea energetică este moderată.
Produsul analizat are un conţinut de aditivi alimentari care măresc perioada de valabilitate a produsului (conservantul propionat de calciu), dar pot avea unele efecte adverse asupra persoanelor sensibile.
CONCLUZIE. Produsul analizat face parte din categoria de panificaţie rafinată din făină albă, componentele făină de soia, făină de malţ şi gluten adăugate.
Citește pe Antena3.ro
PRECIZĂRI |
Rubrica se adresează celor care doresc să afle ce conţin alimentele şi băuturile consumate zilnic şi efectele lor asupra sănătăţii. Cititorii işi pot exprima opiniile la numărele de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43 sau pe e-mail - bundeconsum@jurnalul.ro. Dacă sunteţi interesat de caracteristicile unui produs, expediaţi pe adresa redacţiei (Piaţa Presei Libere numărul 1-3, corp D, Sector 1, Bucureşti) eticheta acestuia pentru a fi "analizată" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizăm că profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi ii prezentăm compoziţia produsului şi datele nutriţionale preluate din etichetă fără a-i arăta produsul. |