x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Părintele Vasile Ioana: Ce să facem in Postul Adormirii Maicii Domnului?

Părintele Vasile Ioana: Ce să facem in Postul Adormirii Maicii Domnului?

de Andreea Tiron    |    02 Aug 2023   •   09:45
Părintele Vasile Ioana: Ce să facem in Postul Adormirii Maicii Domnului?

Îndemnurile părintelui Vasile Ioana către credincioși, la începutul Postului Adormirii Maicii Domnului.

1. Să ne rugăm mai mult Prea Sfintei!
-zilnic Paraclisul Maicii Domnului sau Acatistul Adormirii Maicii Domnului
-zilnic de sute de  ori rugăciunea: “Bucură-te ceea ce ești plină de Har Marie, Domnul este cu tine!”
-zilnic o Catismă din Psaltire. 

2. Să postim cu sfințenie!
-cei sănătoși pot incerca sa nu mănânce nimic până la ora 15:00 iar miercurea și vinerea până la apusul soarelui. Ceilalți, după putere să se abțină de la lăcomia pântecelui. Abuzul alimentar este păcat chiar dacă mâncarea este de post! De aceea ar fi minunat să mâncăm mai puțin.

3.Să ne spovedim cu sinceritate! 
-spovedania făcută cu părere de rău pentru trecutul păcătos, aduce Harul lui Dumnezeu in viața noastră!

4. După ce primim iertarea păcatelor prin dezlegarea Duhovnicului, la scaunul spovedaniei, să ne împărtășim la Sfânta Liturghie cu trupul și sângele Domnului. Acest act de unire cu Trupul și Sângele Domnului îl săvârșim cu atentă pregătire prin post si rugăciune.

5. Să reducem consumul de tehnologie în aceste două săptămâni de post, întrucât postul nu se reduce doar la a nu consuma alimente de origine animală, ci mai ales la stăpânirea simțurilor și îndreptarea sufletului către Dumnezeu. Lipsa de măsură în folosirea rețelelor  de socializare, TV, Netflix , Insta, Tiktok, poate aduce prejudicii majore sufletului care odată înrobit de aceste deșertăciuni, nu se mai poate înălța!

6. Dacă totuși avem obiceiul de a folosi telefonul si laptopul des, să o facem cu înțelepciune și să facem din acestea mijloace de a ne ruga sau de a înălța sufletul prin cunoașterea Cuvântului lui Dumnezeu. In acest sens, te indemn să cauți: TRINITAS TV  Doxologia O Chilie Athonită: Bucurii din Sfântul Munte Mihail Bucă Vlad Rosu si alte surse de Cuvânt de folos și de muzică pentru suflet!

7. Postul și rugăciunea, spovedania și împărtasirea trebuiesc însoțite neapărat de fapte bune! 
-alege un suflet în necaz pe căruia să te dedici, alege să te implici într-un demers filantropic. Sufletul tău va simți multă bucurie, bucurând aproapele!
  Vă doresc din inimă ca acest post să fie prilej de inmulțire a Harului și de îndreptare a ceea ce este gresit în viatta noastră! 
Post frumos!
Părintele Vasile Ioana

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×