In UE, producatorii de mezeluri nu au voie sa utilizeze carne dezosata mecanic decat 3% din cantitatea totala a produsului. La noi este in-gredientul de baza. Parizerul de pasare Campofrio nu face exceptie.
CE BEM, CE MANCAM - Eticheta produsului e scrisa pentru cei cu vedere agera
In Uniunea Europeana, producatorii de mezeluri nu au voie sa utilizeze carne dezosata mecanic mai mult de 3% din cantitatea totala a produsului. La noi este ingredientul de baza. Parizerul de pasare Campofrio nu face exceptie.
Citind eticheta produsului "Parizer de pasare: Campofrio", aflam ca acesta are urmatoarele ingrediente: carne de pasare separata mecanic (MDM), sorici, apa, slanina, amidon de cartofi, proteina vegetala din soia, proteina animala de porc, sare, zahar, condimente, arome, stabilizator (polifosfati E 452), potentiator de aroma (glutamat monosodic E 621), antioxidanti (izoascorbat de sodiu E 301, lactat de sodiu E 325), conservant (nitrit de sodiu E 250), colorant natural (acid carminic E 120). Eticheta nutritionala specifica pentru 100 de grame de produs indica o valoare energetica de 182kcal/756kj, proteine 11 g, glucide 3 g, lipide 14 g.
PRECIZARI
|
Rubrica se adreseaza
celor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele
lor asupra sanatatii.
Cititorii interesati isi pot exprima opiniile la numerele de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43. sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro.
Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs alimentar, expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere numerele 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca profesorului doctor Gheorghe Menchinicopschi ii prezentam compozitia produsului si datele nutritionale preluate din eticheta produsului, fara a-i prezenta produsul. |