x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Pericol: prea multă sare la micul dejun

Pericol: prea multă sare la micul dejun

01 Noi 2008   •   00:00
Pericol: prea multă sare la micul dejun

Micul dejun este principala noastră sursă de sare, arată cercetătorii britanici. Ei spun că de cele mai multe ori prima masă a zilei este o sursă de boli cardiovasculare.

Toate alimentele pe care noi le considerăm sănătoase şi le consumăm la micul dejun conţin foarte multă sare. Adulţii nu ar trebui să consume mai mult de 6 g zilnic, iar cum dimineaţa mâncăm mezeluri, brânzeturi şi ouă preparate în diverse moduri, este foarte uşor să  depăşim doza zilnică recomandată de medici. Cercetătorii britanici arată că, în medie, la micul dejun ingerăm, de cele mai multe ori fără să ştim, 3 g de sare.

 

×
Subiecte în articol: bun de consum