Un consum ridicat de produse din soia, ca brînza tofu, poate determina apariţia demenţei, potrivit unui studiu efectuat în Marea Britanie şi Indonezia.
Un consum ridicat de produse din soia, ca brînza tofu, poate determina apariţia demenţei, potrivit unui studiu efectuat în Marea Britanie şi Indonezia.
Cercetătorii spun că acest lucru se datorează fie izoflavonoidelor, substanţe active care provin de la plante care conţin estrogen, fie prezenţei aditivilor extrem de nocivi ca formalehida, care este utilizat în calitate de conservant în Indonezia.
Conform oamenilor de ştiinţă, cea mai periculoasă componentă a brînzei tofu este formalehida, care poate provoca un declin cognitiv foarte sever din cauza gradului foarte mare de toxicitate din aceasta. Cercetătorii recomandă un consum cît mai moderat de soia, plantă care poate avea şi efecte benefice asupra organismului uman dacă este folosită în cantităţi mici. Cea mai comună formă de demenţă este Alzheimerul, care la ora actuală afectează aproximativ 13 milioane de persoane la nivel mondial, iar experţii sînt de părere că pînă în anul 2047 numărul va fi de patru ori mai mare.
Citește pe Antena3.ro