x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Periculos - Ciuperci congelate

Periculos - Ciuperci congelate

de Cristina Andreea Calin    |    01 Sep 2007   •   00:00

Un copil in vărstă de 4 ani din Craiova a fost dus joi seară in stare foarte gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu, după ce a consumat măncare preparată din ciuperci congelate cumpărate dintr-un complex comercial.

Purtătorul de cuvănt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Adriana Trică, a declarat că Ionuţ Vitan, in vărstă de 4 ani, din Craiova, a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă a Secţiei de Pediatrie.

"Din declaraţia părinţilor, copilul a consumat o măncare preparată din ciuperci congelate luate dintr-un complex comercial. Băiatul a fost internat cu diagnosticul intoxicaţie cu ciuperci", a spus Adriana Trică.


Autorităţile din China au trimis o scrisoare Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) prin care işi apără standardele de siguranţă alimentară. Intre timp, un alt oficial chinez din breaslă a fost fost trimis la inchisoare pentru mită. In scrisoare se arată că autorităţile de Beijing sunt dispuse să colaboreze cu OMS pentru rezolvarea tuturor problemelor.

Această decizie vine după ce in ultimele luni mai multe produse chinezeşti - de la alimente pănă la cosmetice - au fost retrase de pe piaţa din intreaga lume sub acuzaţia de a pune grav in pericol sănătatea populaţiei. Mai mult, China va trimite mostre din fiecare marfă văndută autorităţilor de control din ţările importatoare.
Â

×
Subiecte în articol: bun de consum