x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Piure cu 4 aditivi

Piure cu 4 aditivi

de Cristina Andreea Calin    |    31 Mai 2007   •   00:00
Piure cu 4 aditivi

CE BEM, CE MĂNCĂM
Produsul analizat conţine un singur ingredient natural, fulgii de cartofi. Ceilalţi sunt aditivi alimentari, care pot fi periculoşi pentru persoanele sensibile.



CE BEM, CE MĂNCĂM
Praful pentru piure de cartofi Malita are in compoziţie fulgi de cartofi şi patru aditivi alimentari: emulgator (mono gliceride şi esterul acetic al acestora, E 472 a), stabilizator (difosfat disodic E 339), acidifiant (acid citric E 330), conservant (metabisulfit de sodiu E 223).

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi spune că este un produs dezechilibrat nutriţional, ca toate din această categorie. In plus, produsul conţine un conservant chimic artificial, E 223, periculos pentru persoanele sensibile şi astmatice.

Din cauza compoziţiei, produsul analizat nu este recomandat diabeticilor, supraponderalilor şi obezilor, suferinzilor de astm, alergicilor, femeilor insărcinate şi care alăptează, copiilor, bătrănilor, celor cu afecţiuni dermatologice. Poate fi consumat cu moderaţie de celiachici.

×
Subiecte în articol: bun de consum