x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Popcorn cu ulei hidrogenat

Popcorn cu ulei hidrogenat

de Cristina Andreea Calin    |    19 Feb 2007   •   00:00
Popcorn cu ulei hidrogenat

Folosirea uleiului hidogenat face ca produsul analizat sa fie unul nerecomandat pentru foarte multe categorii de bolnavi.

CE BEM, CE MANCAM - Mai bine in cuptorul de la aragaz
Folosirea uleiului hidogenat face ca produsul analizat sa fie unul nerecomandat pentru foarte multe categorii de bolnavi.

Produsul "Popcorn cu cascaval pentru cuptorul cu microunde" Mogyi contine, dupa cum ne arata eticheta: "Porumb, ulei hidrogent de palmier, sare alimentara, aroma de cascaval". Produsul nu beneficiaza de eticheta nutritionala, motiv pentru care nu putem sa ii determinam valoarea energetica.

ANALIZA. Produsul analizat este un amestec de porumb de floricele cu ulei, sare si arome, recomandat de producator a fi preparat in cuptorul cu microunde.

CONCLUZII. Din cauza uleiului hidrogenat, de tip margarina, care este foarte periculos pentru organism, produsul analizat nu este indicat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, cardiovascularilor, bolnavilor de cancer, hepaticilor, persoanelor care sufera de afectiuni dermatologice, supraponderalilor si obezilor, ne precizeaza specialistul nostru, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Desi producatorul recomanda prepararea in cuptorul cu microunde, este de preferat sa fie preparat la un cuptor de la aragaz, specifica specialistul nostru.

×
Subiecte în articol: bun de consum