x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Poţi să prezici când partenerul tău te înseală doar după voce ?

Poţi să prezici când partenerul tău te înseală doar după voce ?

06 Oct 2012   •   17:22
Poţi să prezici când partenerul tău te înseală doar după voce ?

Un studiu efectuat de catre o echipa de cercetatori canadieni aratat ca barbatii cu vocea mai joasa sunt mai predispusi sa insele, si femeile cu vocea mai ridicata sunt mai predispuse la infidelitati.

''In termenii strategiei sexuale, am descoperit ca atat barbatii, cat si femeile, considera ca vocea partenerului ofera un semnal de alarma in privinta comportarii sale pe viitor. Ambele sexe considera ca o voce mai atragatoare reprezinta o posibilitate mai mare ca partenerul sa fie infidel'', a declarat coordonatorul studiului, Jillian O'Connor.

''Barbatii cu nivelul de testosteron mai ridicat, au vocea mai groasa, iar femeile cu un nivel ridicat de estrogen prezinta o tonalitate mai inalta a vocii. Nivelul ridicat al acestor hormoni a fost corelat, in studii precedente, cu un comportament de tip adulterin. Studiul nostru arata ca oamenii sunt constienti, intr-o anumita masura, de aceasta corelatie si ca e posibil sa foloseasca aceasta informatie in cautarea unui partener'', a mai declarat cercetatorul.

Potrivit eurekalert, aceasta descoperire sugereaza ca oamenii au dezoltat acest mecanism de protectie, de-a lungul evolutiei, pentru a putea evita partenerii ce ofera un risc mare de infidelitate.

×