x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Produse pentru bebeluşi periculoase

Produse pentru bebeluşi periculoase

de Nicoleta Catana    |    17 Ian 2008   •   00:00

16:19 • Inspectorii sanitari suceveni au retras de la comercializare un produs alimentar pentru copii provenit din Slovenia după ce au primit o notificare în acest sens de la inspecţiile sanitare din Bacău şi Iaşi

Inspectorii sanitari suceveni au retras de la comercializare un produs alimentar pentru copii provenit din Slovenia după ce au primit o notificare în acest sens de la inspecţiile sanitare din Bacău şi Iaşi, deoarece produsul ar conţine substanţe care nu sunt admise consumului. Şeful Inspecţiei Sanitare de Stat Suceava, dr Ludovic Abiţei, a declarat că notificarea viza produsul “Bebe ­ cereale cu mere” care a fost importat şi distribuit de o firmă din Bucureşti.

Abiţei a spus că Inspecţia Sanitară de Stat Suceava a primit o notificare de retragere de piaţă a produsului din partea instituţiilor similare din Iaşi şi Bacău, iar inspectorii sanitari suceveni s-au deplasat în teren încă din cursul zilei de miercuri, luând măsura retragerii de la comercializare a produsului care se găsea în unele farmacii sucevene. El a spus că o parte din produse s-au vândut, o alta a fost deja returnată distribuitorului, iar altele sunt retrase de pe piaţă de inspectorii sanitari.

Şeful ISS Suceava a precizat că produsul respectiv conţine două substanţe care “nu sunt admise pentru produsele alimentare, cu atât mai mult pentru cele destinate copiilor”.

×
Subiecte în articol: bun de consum