x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet PROIECT/Ţăranii vor putea să vândă în pieţe

PROIECT/Ţăranii vor putea să vândă în pieţe

de Cristina Andreea Calin    |    06 Dec 2008   •   00:00

Micii producători vor putea, de la 1 ianuarie 2009, să vândă direct produsele alimentare de origine animală precum carne, peşte, ouă şi lapte în pieţe, târguri sau expoziţii, la nivel naţional, doar dacă se vor înregistra la autoritatea sanitar-veterinară.



Ordinul 301 al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) privind înregistrarea activităţilor de vânzare directă a produselor alimentare de origine animală trebuia să intre în vigoare, iniţial, la 1 ianuarie 2007, însă micii producători au primit mai multe derogări pentru a putea să îşi înregistreze activitatea şi să respecte normele sanitar-veterinare. Potrivit noului proiect de ordin, care va abroga vechiul act normativ o dată ce va intra în vigoare, înregistrarea micilor producători este obligatorie începând cu 1 ianuarie 2009.
"Am pus pe site-ul instituţiei ultimele modificări ale ordinului, iar săptămâna viitoare vom avea discuţii cu patronatele din industria alimentară asupra proiectului, pentru a putea să îl trimitem apoi spre aprobare", a declarat vineri, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş. Potrivit lui Roatiş, intrarea în vigoare a noului ordin a fost amânată mai mult timp, pentru a permite înfiinţarea direcţiei de produse tradiţionale şi ecologice şi a avea acest tip de produse în evidenţa instituţiei.

×
Subiecte în articol: bun de consum