x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet RĂSPUNSURI - Sentimentele şi legea atracţiei

RĂSPUNSURI - Sentimentele şi legea atracţiei

12 Noi 2008   •   00:00
RĂSPUNSURI - Sentimentele şi legea atracţiei

"De multe ori faci bine şi primeşti rău, sau pe româneşte, eşti taxat şi "pedepsit" pentru energia pozitivă pe care o degaji. Această lege a atracţiei de multe ori, nu mi se pare deloc coerentă". – J.M.,Suedia



Legea Atracţiei funcţionează indiferent dacă noi suntem de acord cu ea sau nu, dacă o înţelegem sau nu şi mai ales dacă suntem conştienţi sau nu de gândurile pe care le emitem. Când spuneţi că dacă faceţi bine primiţi rău, permiteţi-mi să mă îndoiesc că la rădăcina a ceea ce transmiteaţi inconştient, se afla energia pozitivă. Dacă ea ar fi fost motivaţia dvs. reală, vi s-ar fi întors binele. De cele mai multe ori, nu ştim nici măcar o fărâmă din ceea ce mintea şi sufletul nostru doresc. Se pare că doar un procent de 2% dintre gândurile noastre este conştientizat, restul de 98% rămânând în umbră. Întrucât am lucrat cu multe persoane şi am deja o oarecare experienţă în ce priveşte felul în care emoţiile şi gândurile ne pot bloca accesul la energia pozitivă pe care de altfel ne-o dorim atât de mult, pot spune cu certitudine (din punctul meu de vedere) că atunci când primim răspunsuri neplăcute din exterior, întotdeauna există un substrat negativ la baza mesajului pe care l-am transmis. Am să vă dau un exemplu: am întâlnit nenumărate situaţii în care într-un cuplu, unul dintre parteneri  consideră că celălalt e de vină; de fiecare dată mi se spune "am făcut totul, m-am sacrificat, i-am dat atenţie, am tăcut şi am îndurat, nu am spus nimic rău etc... iar el mi-a răspuns întotdeauna negativ!" – în aceste cazuri întreb dacă e 100% adevărat că a făcut chiar totul şi că a iubit necondiţionat? Dacă nu cumva acest "sacrificiu" a fost făcut tocmai pentru a putea pretinde mai multă atenţie din partea celuilalt, sau dacă sub tăcerea şi abţinerea de a spune ceva rău partenerului nu erau de fapt manie şi resentimente adunate de ani întregi, din dorinţa de a PRIMI înainte de a DA? Pe ansamblu, întreb dacă nu cumva a existat un mesaj inconştient total negativ şi care nu avea nici o legătură cu iubirea necondiţionată ori înţelepciunea care ar fi trebuit să stea la baza dialogului între soţi? – iar răspunsul este întotdeauna acelaşi, că într-adevăr nu au reacţionat cu iubire, din suflet. Ce am vrut să spun cu acest exemplu este că e posibil ca atunci când credeţi că emiteţi ceva pozitiv, înăuntru să fie cu totul altceva, iar celălalt să capteze doar vibraţia emoţiilor dvs., nu ceea ce spuneţi, nici ceea ce faceţi. Sentimentele dvs. sunt cele care transmit mesajul. Încercaţi să fiţi mai atent la ele şi la ceea ce simţiţi cu adevărat faţă de persoanele respective. S-ar putea să constataţi că sub dorinţa dvs. de a vă înţelege amiabil cu cineva, există resentimente sau cel puţin gânduri nu tocmai pozitive. Poate fi vorba de teamă, vinovăţie, manie, etc. Căutaţi în dvs. mai întâi . Ceilalţi, aşa cum spuneam în alte articole, sunt oglinda dvs.

"Sunteţi practician EFT – ce presupune asta?" – J.M.,Suedia

EFT (Emotional Freedom Technique) este o terapie energetică cu ajutorul căreia se pot vindeca atât emoţiile negative, cât şi fobiile, traumele, blocajele inconştiente şi pornind de la acestea, orice probleme cu care ne confruntăm. Chiar şi bolile apar pentru că avem anumite emoţii negative pe care nu le mai putem elibera, deci EFT poate ajuta foarte mult şi în acest caz. EFT nu este o formă de psihoterapie deşi poate avea o oarecare tangenţă. Practic, în timpul şedinţelor EFT, terapeutul instruieşte clientul să rostească unele fraze construite într-un fel anume, aşa încât subconştientul să poată primi mesajul că totul este în regulă chiar dacă există acele emoţii negative; totul se petrece în timp ce se presează puncte energetice specifice situate pe faţă şi corp.

"Sunt o mamă îndurerată care mi-am pierdut unicul fiu. Timp de 4 ani am avut o legătură emoţională foarte strânsă cu el prin intermediul viselor. De un an am pierdut acest pansament sufletesc visându-l foarte rar şi doream să vă întreb cum pot să restabilesc legătura afectivă. Am şi o problemă de sănătate declanşată în urma unui coşmar acum trei ani şi anume îmi ţiuie încontinuu urechea stângă " – C.L.

Referitor la suferinţa prin care aţi trecut, deşi îmi cereţi ajutorul pentru a putea intra cumva în legătură din nou cu fiul dvs., trebuie să vă spun un lucru poate dureros la prima vedere: lăsaţi-l să se ducă. Eliberaţi-l. Şi eliberaţi-vă şi dvs. din întunericul în care staţi de mai bine de 4 ani. Aşa cum poate aţi mai citit într-un răspuns dat altei persoane care suferise pierderea cuiva drag, este important să respectăm dorinţa celui care a murit şi a ales să părăsească acest plan. Fiecare dintre noi alegem inconştient când şi cum anume să murim. Pentru că mie mi-aţi cerut părerea, trebuie să vă spun ceea ce cred eu la ora actuală şi poate vă este imposibil să credeţi: fiul dvs. a ales să plece. Lăsaţi-l să o facă. Întrucât v-aţi conectat la el puternic în ultimii ani, e ca şi cum aţi trăit numai pentru această legătură cu el şi aţi uitat de dreptul dvs. la viaţă şi mai ales, aţi uitat să îl onoraţi pe Dumnezeu – sufletul dvs., care a ales să trăiţi această experienţă şi să îi supravieţuiţi. Iar faptul că în ultima vreme nu aţi mai intrat în legătură cu el este şi acesta un semn inconştient al faptului că în interior nu mai aveţi nevoie de acest lucru. E vremea să vă întoarceţi la viaţa dvs. şi să o trăiţi fără regrete, bucurându-vă pentru prezent şi mulţumind divinităţii pentru toate darurile (experienţele) primite în această trecere pe pământ, chiar dacă unele par negative din percepţia umană. În realitate, pentru Dumnezeu nu există negativitate tot aşa cum nu există nici moarte, decât fizică. Din punct de vedere energetic suntem eterni.

Totul, funcţionează perfect în acest Univers. Fiecare dintre noi alegem ceea ce credem noi că este binele nostru suprem, prin liberul arbitru pe care îl avem. Cred sincer că şi fiul dvs. a ales, chiar dacă numai inconştient, ce anume să i se întâmple în această viaţă. Personal, cred în eternitatea spiritului nostru şi ştiu că dincolo de moarte există şi alte aspecte pe care noi, în percepţia umană, nu le putem cuprinde. De asemenea mai cred că putem intra în legătură cu cei care au murit dar nu pentru a menţine suferinţa în inimile noastre, ci mai degrabă ştiind că ne sunt aproape, că ne veghează şi ne ghidează şi mai ales, trăindu-ne viaţa cu cât mai multă bucurie, căci Dumnezeu se bucură, când noi suntem fericiţi. Şi cred că şi fiul dvs. s-ar bucura la fel, ştiind că mergeţi înainte şi că aţi depăşit acest moment cu bine. Sunteţi oricum conectată la el, energetic, chiar dacă o simţiţi, chiar dacă nu. El e oricum, vibraţional vorbind, alături de dvs.

Urechea stângă e legată de dvs. înşivă şi de faptul că nu doriţi să vă ascultaţi mesajul interior, al sufletului, ceea ce confirmă ce spuneam mai sus. Urechile mai sunt legate în medicina chineză de rinichi şi de forţa vitală; aţi pierdut multă energie în aceşti ani şi aveţi nevoie să vă refaceţi.

"Pace, luminăşi iubire din Danemarca "– C.S.B.

"Cu 2 ani în urmă am trecut printr-o criză profundă care m-a schimbat decisiv. Uitându-mă acum prin oglinda retrovizoare, această criză era absolut necesară pentru a mă elibera de emoţiile interioare şi a mă conecta la iubirea universală.

Am avut norocul, sau mai bine zis mi-a fost dat să am printre cunoscuţi o persoană iniţiată ce m-a îndrumat, ajutându-mă să mă eliberez de straturile şi programele pe care le acumulasem până atunci. Tot ceea ce stă în articolele tale este profund adevărat. Toate acele lucruri le-am probat şi funcţionează perfect.

Dragostea necondiţionată, legea atracţiei, rolul de victimă s.a.m.d. .... La urma urmei toate crizele din viaţa noastră, mai mici sau mai mari, se datorează emoţiilor. Suntem codaţi până-n măduva oaselor. Aşa că e foarte important să fim conştienţi de ele şi să le neutralizăm! Sau, mai bine zis să le transformăm în energie pozitivă! Vreau pe calea asta să-ţi urez succes în ceea ce faci. E absolut necesar peste tot în lume. Ne aflăm deja într-un proces de schimbare a conştiinţei globale şi asemenea iniţiative sunt binevenite".

INVITAŢIE LA DIALOG


Daniela Dumitriu este singurul consultant român Feng Shui acreditat de Feng Shui Society UK (FSSA) şi singurul practician EFT (Emotional Freedom Technique) din România (EFT-ADV) inclus în lista internaţională a practicienilor avizaţi de Gary Craig, inventatorul acestei tehnici.

"Activităţiile pe care le observăm în lumea exterioară sunt absolut tipice pentru ceea ce se petrece în lumea interioară şi simţiri a omului."

Charles Brodie Patterson - The Law of Attraction, revista Mind, 1899

×
Subiecte în articol: ales suflet