x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ritter şi faci sport!

Ritter şi faci sport!

de Cristina Andreea Calin    |    19 Sep 2007   •   00:00
Ritter şi faci sport!

CE BEM, CE MĂNCĂM Â
Ciocolata Ritter are un profil nutriţional dezechilibrat, dar, dacă nu este consumată in cantităţi mari, nu are efecte nefaste asupra sănătăţii, mai ales dacă aveţi o viaţă activă.



CE BEM, CE MĂNCĂM Â
Ciocolata Ritter are un profil nutriţional dezechilibrat, dar, dacă nu este consumată in cantităţi mari, nu are efecte nefaste asupra sănătăţii, mai ales dacă aveţi o viaţă activă.

Ritter Sport este o ciocolată albă cu alune intregi şi orez expandat (3%) ce are in compoziţie: "zahăr, alune (23%), unt de cacao, praf de smăntănă, lapte praf degresat, praf de zer, lactoză, orez, emulsificator: lecitină din soia E 322, sare, malţ din orz, aromă: vanilină. Poate conţine urme de arahide, migdale şi grău".


ANALIZĂ.
Ciocolata analizată este un produs zaharos cu caracteristicile celor din această categorie: profil nutriţional dezechilibrat cu exces de zahăr, cu index glicemic ridicat şi cu o densitate calorică mare. Deşi produsul nu are etichetă nutriţională, aprecierile de mai sus se bazează pe ingredientele de pe etichetă, ne spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Conţine o sursă de lactoză, gluten şi arahide.


CONCLUZII. Produsul nu este indicat supraponderalilor, obezilor, suferinzilor de boli hepatice şi renale, cardiovascularilor. Diabeticii vor consuma produsul numai cu recomandarea medicului curant. Persoanele cu intoleranţă la lactoză şi alergice la arahide vor testa produsul inainte de a-l consuma. Este interzis celiachicilor. E 322 (lecitină din soia) nu produce reacţii alergice pentru persoanele cu alergii la boabele de soia sau la ouă. Este utilizat intr-o mare varietate de produse. In mod normal, poate fi folosit de toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.


Precizări

Rubrica se adresează persoanelor care doresc să afle ce conţin alimentele şi băuturile consumate zilnic şi efectele lor asupra sănătăţii organismului nostru. Cititorii işi pot exprima opiniile la numerele de telefon 021-318.20.37; 021-318.20.43 sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. De asemenea, aceştia ne pot contacta la numărul de fax 021-318.20.35. Dacă sunteţi interesaţi de caracteristicile vreunui produs, expediaţi pe adresa redacţiei (Piaţa Presei Libere, numerele 1-3, corp D, Sector 1, Bucureşti) eticheta acestuia pentru a fi "analizată" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizăm că profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi ii prezentăm şi datele nutriţionale preluate de pe eticheta produsului, fără a i-l prezenta.

×
Subiecte în articol: bun de consum