x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Să o ajutăm pe Ştefana!

Să o ajutăm pe Ştefana!

03 Mar 2011   •   20:00

În primele zile de viaţă era asemenea unei legume. După multe luni de recuperare, copila a început să spună câte un cuvânt, ba chiar să stea în picioare, sprijinită de mâna mamei. Ştefana Zalincu are 4 ani şi suferă de tetrapareză spastică. Ea are nevoie de o intervenţie chi­rur­gicală prin metoda „miofibrotomie subcutanată pe etape, după metoda prof. Ulzibat”, care poate fi făcută la o clinică din Chişinău.

La naştere, Ştefana a primit nota 0. De pe internet, mama şi tatăl ei au aflat că în Iaşi, oraşul în care locuiesc, mulţi părinţi îşi cară pe braţe copiii suferind de aceeaşi boală, prin spitale şi prin centre de recuperare, sperând ca într-o zi să poată merge singuri. Abia după un an şi jumătate, după ore întregi petrecute la Spitalul „Sfânta Ma­ria”, unde făcea gimnastică şi exerciţii de recuperare, a reuşit să îşi ţină capul şi să stea puţin în şezut. Mama, Mihaela Zalincu, şi-a dus fetiţa şi la Sanatoriul 1 Mai. A făcut zilnic băi, timp de trei săptămâni, iar progresele au fost uimitoare.

Ştefana reuşeşte acum să îşi pună singură căciuliţa pe cap. După ce a venit de la a doua cură de ape termale, a putut să facă şi câţiva paşi, sprijinindu-se de marginea patului. A reuşit chiar să coboare de pe scăunelul ei, special cumpărat de părinţi, şi să ducă mâna la gură. „Ne bucurăm tare mult. Asta înseamnă că primeşte semnalele trimise de creier şi că încearcă să le execute”, ne-a po­ves­tit bunica fetiţei. Ştefana zâm­beş­te frumos. De-ndată ce aude su­nând telefonul unuia dintre bu­nici, arată cu mânuţa al cui e telefo­nul. „Recunoaşte melodia. Este foar­te inteligentă. Dumnezeu a ferit-o de convulsii. Iar doctorii ne-au spus că este un plus, că este un lucru bun.” Pentru ca Ştefana să ajun­gă la operaţie, părinţii trebuie să strângă suma de 1.850 de euro. Cine vrea să-i ajute poate dona în aces­te conturi:

– RO65RZBR0000060013210914 (lei) şi 

– RO48RZBR0000060013210929 (euro). Familia Zalincu poate fi contactată la numărul de telefon 0751.506.630.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete trup,minte,suflet