CE BEM, CE MĂNCĂM
Produsul analizat produce confuzie copiilor, care nu pot recunoaşte diferenţa dintre un jeleu şi o pizza adevărată.
CE BEM, CE MĂNCĂM
Produsul analizat produce confuzie copiilor, care nu pot recunoaşte diferenţa dintre un jeleu şi o pizza adevărată.
Sakizki Pizza este un produs zaharos din categoria jeleului, fără nici o legătură cu pizza, cu profil nutriţional foarte dezechilibrat, cu un foarte mare exces de glucide rafinate cu absorbţie rapidă. Compoziţia imprimă o încărcătură glicemică şi o densitate energetică extrem de ridicate. Profilul nutriţional nesănătos poate induce apariţia rezistenţei la insulină şi a diabetului de tip 2, supraponderalitatea, obezitatea, sindromul metabolic. Pe lângă glucidele rafinate, produsul conţine şi o serie de aditivi alimentari periculoşi pentru sănătate, coloranţi chimici de sinteză azoici, E102, E110, E129, E133, care pot declanşa sindromul ADHD, avertizează profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi. Produsul analizat nu este indicat copiilor, adolescenţilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, suferinzilor de sindrom ADHD, de maladii hepato-renale, de maladii cerebro şi cardiovasculare, de dislipidemie, de maladii neurodegenerative, bolnavilor de cancer. Diabeticii îl vor consuma numai cu avizul medicului curant.
Ingrediente:
Zahăr, drojdie de gumă (n.r. – nu există drojdie de gumă, ci bază de gumă), sirop de glucoză, stabilizatori acizi (carbonat de calciu E170), arome identice cu cele naturale (tutti) (n.r. – artificiale), conservator de umiditate (E422 glicerină), emulgatori (E322 lecitină), concentrat (n.r. – este agent de îngroşare, E414 gumă arabică), antioxidant (BHT E321), coloranţi (E102 tartrazină, E110 galben portocaliu, E129 roşu allura, E133 albastru brilliant, E171 dioxid de titan), stabilizatori acizi (E330 acid citric). Valoarea energetică pentru 100 de grame produs: (kcal/kj) 358,8, (g) proteine <0,4, carbohidraţi (g) 83.
Citește pe Antena3.ro