x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Salata Vico: buna, dar fara maioneza

Salata Vico: buna, dar fara maioneza

de Cristina Andreea Calin    |    05 Feb 2007   •   00:00
Salata Vico: buna, dar fara maioneza

Chiar daca vinetele sunt legume be-nefice intr-o alimentatie sanatoasa, asocierea lor cu maioneza, care contine aditivi alimentari, le scade valoarea biologica.

Conform etichetei, ingredientele "Salatei de vinete" Vico (foto) sunt: vinete, maioneza (ulei de soia, apa, praf de ou, mustar, otet, guma xantan E 415, guma guar E 412, amidon modificat E 1.420 sau E 1.440, sau E 1.451, sau E 1.404, condimente), praf de ceapa, sare (clorura de sodiu), aroma de fum, conservanti: benzoat de sodiu 0,075% E 211, sorbat de potasiu 0,025% E 202. Produsul nu are eticheta nutritionala, astfel incat nu ne putem da seama de valoarea biologica a produsului.

ANALIZA. Vinetele sunt legume indicate intr-o dieta sanatoasa, dar asocierea din produsul analizat cu maioneza continand o serie de aditivi alimentari, precum si conservanti artificiali care, de asemenea, se gasesc in produs determina scaderea beneficiilor ce ar fi putut fi aduse de vinete, ne spune profesorul Men-cinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. In concluzie, ne precizeaza specialistul, produsul nu este recomandat copiilor, suferinzilor de ficat, rinichi, alergicilor, astmaticilor si bolnavilor de cancer.

PRECIZARI
Rubrica se adreseaza celor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numerele de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43 sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere, numarul 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi ii prezentam compozitia produsului si datele nutritionale preluate de pe eticheta produsului, fara a-i prezenta produsul.

×
Subiecte în articol: bun de consum