x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Şansele de a începe o relaţie sunt mai mari atunci când vremea este frumoasă (STUDIU)

Şansele de a începe o relaţie sunt mai mari atunci când vremea este frumoasă (STUDIU)

01 Feb 2013   •   15:43
Şansele de a începe o relaţie sunt mai mari atunci când vremea este frumoasă (STUDIU)

Un studiu recent arată că femeile îşi dau numărul de telefon unui bărbat necunoscut mai degrabă în zilele însorite decât atunci când vremea este urâtă, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii au rugat mai mulţi bărbaţi atrăgători să flirteze cu 500 de femei tinere alese aleatoriu, cercetarea desfăşurându-se în lunile mai şi iunie în două oraşe franceze situate pe malul mării. Pentru studiu au fost alese zile cu temperaturi cuprinse între 18 şi 22 de grade Celsius, vremea fiind ori frumoasă ori urâtă, dar nu ploioasă.

Astfel, cinci bărbaţi atrăgători în vârstă de 20 de ani au abordat femei care aveau aceeaşi vârstă cu a lor între orele 9 şi 13. "Bună. Numele meu este Antoine. Vreau să-ţi spun că eşti foarte drăguţă. Trebuie să ajung la serviciu în această după-amiază, dar mă întrebam dacă ai vrea să-mi dai numărul tău de telefon. O să te sun mai târziu şi poate ieşim să bem o cafea împreună", a fost replica pe care au spus-o bărbaţii femeilor.

Bărbaţii au fost sfătuiţi să zâmbească şi să aştepte timp de 10 secunde un răspuns. În zilele însorite, mai mult de 20% dintre femei au dat numărul lor de telefon, în timp ce în zilele când vremea nu a fost favorabilă, doar 13,9% au acceptat să iasă la o întâlnire.

Autorul studiului, Nicolas Gueguen, susţine că, potrivit unui studiu anterior, oamenii au o stare mai bună atunci când vremea este frumoasă, sau bărbaţii flirtează mai bine în zilele însorite.

×
Subiecte în articol: cuplu relatie vreme temperaturi