Un nou raport al Asociaţiei Americane a Inimii şi Asociaţia Americană a Atacului de Cord avertizează asupra faptului că majoritatea americanilor consumă aproape 3.400 mg de sodiu pe zi – dublu faţă de recomandările Asociaţiei Americane a Inimii (1.500 mg).
„Sodiul din dietele noastre are mai putin de-a face cu ceea ce adăugăm în mâncarea noastră, dar are mai mult de-a face cu ceea ce se găseşte deja în mâncare”, spune Linda Van Horn, cercetătoare pe nutriţie la Universitatea Northwestern şi purtător de cuvânt al Asociaţiei Americane a Inimii.
Cele şase alimente sărate de care ar trebui să ne ferim, potrivit raportuluisunt:
1. Pâinea – o bucată de pâine poate avea până la 230 de mg de sodiu, cantitate care creşte pe măsură ce se consumă mai multă pâine la masă.
2. Puiul – Chicken nuggets îngheţate conţin aproape 600 mg de sare, în timp ce puiul ambalat mai are şi el uneori sare adăugată. Verificaţi mereu eticheta.
Citeste AICI intreaga lista
Citeste si
9 alimente care pot preveni apariţia cancerului
Alimentele care ne imbolnavesc
Dispozitivul care descopera cancerul in 20 de minute
Potasiul, inamicul atacului cerebral şi al bolilor de inimă
Citește pe Antena3.ro